Milyen menüt ajánlanátok karácsonyra? Egy 6 hónapos pici mellett kell majd 8főre ebédet rittyentenem. Olyat keresek ami gyors, nem drága, finom, és nem a klasszikus húsleves, halászlé, rántott hús.
A halászlevet, szálkás halakat nem eszi meg a vendégsereg.
Halfiléből, meg nem igazán tudom, hogy melyik a jó, adhattok ez-ügyben is tanácsot. Köszönöm :)
Anyukám nem segít, kereskedelemben dolgozik, még 24.én is délig. Aznap mi megyünk este hozzájuk.
De 25.én jönnek apósomék + sógornőmék hozzánk. (anyósom nincs mert sajnos elhunyt 12éve már, így őt sem tudom megkérni, hogy vigyázzon picit a kicsire)
A takarítással nincs gond, hetente mindig csütörtök / vagy péntek 2-3óra alatt rendbe kapjuk a lakást a párommal.
Tehát csak a kaja a kérdéses, hogy mi az ami gyorsan megvan, és finom.
A tűzdelt karaj jó ötlet.
Majonézes kukorica és krumpli salátát minden évben csinálok.gondoltam, hogy készítek valami töltött csirkecombot+baconos őzgerincben sült csirkemellet.
De apósom, nem eszi a csirkét...
Szerintem kicsit korai ez még, de millió és egy ilyen menü van.
A levest pl. mindig elkészítheted előre. Pl. fetás-fűszeres répakrémleves, karfiolkrémleves fokhagymával, avokádókrémes pirítóssal, gombaleves sült almával (nagyon jól illik egymáshoz az alma és a gomba, akár burgonya is mehet a levesbe, jól kiegészíti. Rozmaringosan vagy kakukkfüvesen isteni), citromos-joghurtos leves... stb. A mellé tálalt sült baguettet, gyümölcsöt, egyéb zöldséget vagy hasonlókat frissen készítsd el másnap, ez csak 5-10 perc időt igényel. A levest pedig a főzőlapon forrald fel tálalás előtt, ne mikróban. Friss fűszerekkel, tejföllel-tejszínnel, hidegen sajtolt olajakkal díszítve, frissen őrölt borssal meghintve.
Másodiknak a legegyszerűbb szerintem egyben sült csirke, kacsa, pulyka, liba, ami neked szimpatikus. Megveszed belezetten, és egyszerűen megtöltöd a leveshez passzoló alapanyagokkal, rengeteg lehetőség van. Pl. áfonyával, málnával, eperrel... naranccsal-fokhagymával... fehér-és sárgarépával, petrezselyemmel...barackkal, szilvával, vörösborban áztatva, stb.
Mellé készítesz friss zöldsalátát, és az egészben sült hús mellé egyszerűen készíthetsz sült zöldségeket, héjában sült krumplit.
Nyilván ezt nem lehet előre nagyon elkészíteni, de a hőst végülis bekészítheted aznap reggel, amikor időd van, és amikor arra kerül a sor, csak be kell rakni a sütőbe és néha ránézni. Tehát olyan szempontból egyszerű, hogy nem kell ott állni mellette, és bíbelődni.
A "nem drága" nem tudom nálad mit takar; a zöldségkrémlevesek kifejezetten filléres megoldások, és nagyon szépen tálalhatóak. Az egész csirke sem drága szerintem.
Apósodnak tudsz csinálni töltött dagadót. azt szeretik a pasik hidegen is és melegen is.
Szomszéd nénikkel nem vagy jóba? Ők is szivesen vállalják az aprónépet, főleg ha gyerek centrikusok..Te meg vissza tudod adni nekik a segitséget, ha bevásárolsz, segitesz nekik ablakot pucolni, vagy bármit..
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Az egyben sült csirke pulyka is jó ötlet:)
A szomszédnéni is jó ötlet :)
Nálunk már nincs kisgyermek(tehát nem tartozom a fiatal korosztályhoz), mégis hosszú előkészületet igényel az ünnep. Én már ilyenkor készülök rá. Keresem a recepteket, és a fagyasztóra dolgozom. Sütemények szinte mind fagyasztható sütve is,feldarabolva, de ha nem, akkor a tésztája előre begyúrható, és így fagyasztható.Húsételek tisztítva,fűszerezve, sütésre előkészítve várnak a fagyóban.Ezért vettem olyan sütőtálakat, ami bírja a fagyasztást, de ha ezt nem szeretnéd, akkor alufólia tálcák is jók, ami aztán szükség esetén a tálaló edénybe helyezhetők. Még a hosszú főzésidejű (mert csak így finom) vadhúsleves is adagolva van.
Egy szerintem nagyon jó húsételötlet: őzgerincben sütött baconos csirkemell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!