Ismerősömék úgy tartják, ha "iszapos íze van a halászlének" akkor a végén beledobnak egy izzó parazsat és az elveszi a lének az "iszapos" ízét. Erről valakinek személyes tapasztalat esetleg?
éttermekben már nem főznek halászlét olyan halból,ami természetes vízből lett kifogva,mert pl a tavi pontynak lehet iszap íze,
-csak halastóban ,mesterségesen tenyésztett pontyot vesznek át,
szöszi,nem haragszok,de szerinted az emberek tényleg dobálnak izzó parazsakat az ételükbe ?
-meglepne......
Kedves 1-es!
Az a hal iszapízű, amelyik állóvízben él, mert az állóvíz iszaposodik!!!!
Amelyik hal élővízben, folyókban él = Duna-Tisza-Körös-akármelyik másik folyóban él, az a víz nem iszaposodik, mert meg van az állandó tisztulása, így az abból kifogott halak sohasem iszap-ízűek!!!!
Kérdésre válaszolva:
szerintem hülyítettek!!!
gondolj bele, izzó parazsat teszel akármilyen folyadékba, akkor a parázstól egyrészt rögtön gőzzé válik a folyadék nagyobb része, másrészt a maradék tele lesz hamuval!!!
Én biztosan nem ennék belőle!!!
Igen, a Duna a Fekete-erdőben (Németország) ered, elég sok ipari létesítmény települt mellé, illetve rengeteg nagyváros (tisztított, tisztítatlan) szennyvize kerül bele, szóval biztosan nem annyira tiszta, mint az eredetnél.
És ez bizony szinte minden nagyobb folyóra is igaz, de a rövidebb élővizek (Körös-Maros-Ipoly stb) még tiszták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!