Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlé-főző versenyre...

Halászlé-főző versenyre készülök. Tippek?

Figyelt kérdés
A szokásos hozzávalókon kívül hogyan "turbózhatnám" fel a halászlénket, hogy mi legyünk a nyertesek?

2014. ápr. 29. 08:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%

Vegyes hal. tegyél hozzá törpeharcsát,csukát,szürke harcsát midegyikből csak keveset.

adjátok bele szívetek lelkeketet,és tuti dobogosok lesztek.

2014. ápr. 29. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
Fej és ikra is legyen benne.
2014. ápr. 29. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
47%

Egy jó halászlevet semmivel nem kell "turbózni".A kiváló alapanyag, a megfelelő arányok, a jól eltalált fűszerek (hagyma, só, kitűnő minőségű pirospaprika ) a titka.

Nem is tudom mire gondolsz komolyan , mi kellene még bele?

2014. ápr. 29. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha itt akarsz megtanulni halászlevet főzni, nem hiszem hogy te leszel a nyertes. Talán sok gyakorlás és menni fog.
2014. ápr. 29. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
A hal az adott a versenyen, minden csapat ugyanazt kapja, élőponty + apróhal. A fűszereket mi visszük. Nem monoszódium-glutamátra gondoltam, hanem valami trükkre, hogy mit mikor tegyünk bele, ilyesmi.
2014. ápr. 29. 09:27
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
élőponty-halat tudtok pucolni?
2014. ápr. 29. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Őröltpaprikát több félét vegyél. Ha nagyon lobog a lé csak akkor tedd bele. A halszeleteket sózd és paprikázd le előre.
2014. ápr. 29. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy én szoktam.


A hagymát, egy-két zöldpaprikát és paradicsomot fél órát főzöm, majd leturmixolom. Ez lesz az alaplé. Apróhalat nem ebben főzöm, nem szeretem a passzírozott halat a lébe.


Ha leturmixoltam, akkor egy jó sűrű levem van, amibe teszek pirospaprikát, és /nem tudom versenyen illik-e de halászlékockát/ addig főzöm, míg a kanál szélén már nem válik ketté a világosabb és sötétebb szín. Ha ez kész, akkor mennek bele a halak kb 25 percre, hogy ne essenek szét. Ezt baranyába így szoktuk, eddig más területeken is nagyon ízlett mindenkinek.

Ha nincs áram, és nem lehet turmixolni, akkor passzírozzátok át pl. paradicsompasszírozóval.

2014. ápr. 29. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszi 8-as!

Az élőpontynál gondolom arra kell vigyázni, hogy a keserűcsontot eltávolítsuk.

2014. ápr. 29. 10:02
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
A keserűfogat nagyon alaposan ki kell tisztítani, ez gyakorlat nélkül nem egy egyszerű feladat. Szerintem ha még nem csináltad, próbáld ki otthon. Meg a halászléfőzést is. :)
2014. ápr. 29. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!