Halászlé-főző versenyre készülök. Tippek?
Vegyes hal. tegyél hozzá törpeharcsát,csukát,szürke harcsát midegyikből csak keveset.
adjátok bele szívetek lelkeketet,és tuti dobogosok lesztek.
Egy jó halászlevet semmivel nem kell "turbózni".A kiváló alapanyag, a megfelelő arányok, a jól eltalált fűszerek (hagyma, só, kitűnő minőségű pirospaprika ) a titka.
Nem is tudom mire gondolsz komolyan , mi kellene még bele?
Ahogy én szoktam.
A hagymát, egy-két zöldpaprikát és paradicsomot fél órát főzöm, majd leturmixolom. Ez lesz az alaplé. Apróhalat nem ebben főzöm, nem szeretem a passzírozott halat a lébe.
Ha leturmixoltam, akkor egy jó sűrű levem van, amibe teszek pirospaprikát, és /nem tudom versenyen illik-e de halászlékockát/ addig főzöm, míg a kanál szélén már nem válik ketté a világosabb és sötétebb szín. Ha ez kész, akkor mennek bele a halak kb 25 percre, hogy ne essenek szét. Ezt baranyába így szoktuk, eddig más területeken is nagyon ízlett mindenkinek.
Ha nincs áram, és nem lehet turmixolni, akkor passzírozzátok át pl. paradicsompasszírozóval.
Köszi 8-as!
Az élőpontynál gondolom arra kell vigyázni, hogy a keserűcsontot eltávolítsuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!