Halászlé-főző versenyre készülök. Tippek?
Az 5 kötelező dolgon kívül semmi mást nem tennék bele.
Domináljon a tiszta halíz.Ezek:
1.hal. Lehetőleg többféle, de ha keszeg és ponty van, már nagy baj nem lehet. A hangsúly az ELEGENDŐN van. A főzőedényben csak 2-3 ujjnyival lepje el a húst a víz.
2.víz. a mennyiségre ügyelni.
3.hagyma. Lehetőleg "öreg" hagyma, nem új. Mennyisége ízlés kérdése, de nem kell ész nélkül rakni.
4.só. Bármilyen közönséges só.
5.paprika. Szépen festő, jó illatú, erős csak módjával. Ne a zubogó lébe adagold, hanem oda ahol nem forr, és már feladta a halzsírt a leves. Ne keverd bele, hagyd, hogy eldolgozza kis lángon.(színkioldás zsíron)
Nem szoktam passzírozni, csak tésztaszedőn nagyvonalúan áttöröm, majd az ülepedés elkerülésére botmixerrel átjáratom. Települt főzésnél ez elmarad, áram, stb. hiányában.
Gratulálok!
Végül hogy csináltátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!