Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sonkát a főző vízben hagyni...

A sonkát a főző vízben hagyni amig nem hül ki? Nem szívja a hús így magát vízzel?

Figyelt kérdés

Most hallottam. Életem első sonkáját főzném.

Köszönöm.


2014. ápr. 15. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Igen, benne kell hagyni, persze ha igazi parasztsonka, mert ezek a bolti, gyorsérlelésűek anélkül is puhák, szaftosak és szerintem nem sok közük van a sonkához.
2014. ápr. 15. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Én a jól megmosott tojásokat is benne hagyom a vízben, szeretjük ha kissé barna lesz és sonkaízű.
2014. ápr. 15. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Igen hagyd benne.A levét meg ki ne öntsd! Használd fel, akár le is fagyaszthatod kisebb adagokban.Csak paraszt sonkára érvényes a leírtak.
2014. ápr. 15. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Igen. Én este szoktam megfőzni, és éjszakára kirakom az erkélyre.


Viszont a levét én bizony kiöntöm, mert tök felesleges megenni annyi zsírt. Elhiszem, hogy finom, de borzasztóan egészségtelen.

2014. ápr. 15. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

A parasztsonkát:

-a főzés előtti éjszakán áztasd bő hideg vízben

-tiszta vízben főzd puhára, de nem ronggyá.

-hagyd kihűlni a főzőlében, ez már ne víz, hanem erős "húsleves", ettől szaftos lesz

-a főzőlé hidegen tökéletesen zsírtalanítható, így felhasználható

2014. ápr. 16. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!