A sonkát a főző vízben hagyni amig nem hül ki? Nem szívja a hús így magát vízzel?
Figyelt kérdés
Most hallottam. Életem első sonkáját főzném.
Köszönöm.
2014. ápr. 15. 14:53
1/5 anonim válasza:
Igen, benne kell hagyni, persze ha igazi parasztsonka, mert ezek a bolti, gyorsérlelésűek anélkül is puhák, szaftosak és szerintem nem sok közük van a sonkához.
2/5 anonim válasza:
Én a jól megmosott tojásokat is benne hagyom a vízben, szeretjük ha kissé barna lesz és sonkaízű.
3/5 anonim válasza:
Igen hagyd benne.A levét meg ki ne öntsd! Használd fel, akár le is fagyaszthatod kisebb adagokban.Csak paraszt sonkára érvényes a leírtak.
4/5 anonim válasza:
Igen. Én este szoktam megfőzni, és éjszakára kirakom az erkélyre.
Viszont a levét én bizony kiöntöm, mert tök felesleges megenni annyi zsírt. Elhiszem, hogy finom, de borzasztóan egészségtelen.
5/5 doboszoli válasza:
A parasztsonkát:
-a főzés előtti éjszakán áztasd bő hideg vízben
-tiszta vízben főzd puhára, de nem ronggyá.
-hagyd kihűlni a főzőlében, ez már ne víz, hanem erős "húsleves", ettől szaftos lesz
-a főzőlé hidegen tökéletesen zsírtalanítható, így felhasználható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!