Jól bevált, finom sütireceptek? 12/L
Nálunk nagy kedvenc, és még sütni sem kell:
Ha van muffinsütőtök, akkor ajánlok egy nagyon egyszerű muffin receptet, én mindig ebből a tésztából csinálok muffint:
1 tojást eldolgozol 1 bögre cukorral, majd fokozatosan keversz hozzá 1 bögre tejet és 2 bögre lisztet (ha egyszerre az összes lisztet beleöntöd, akkor nagyon száraz lesz és nehéz lesz keverni), plusz egy csomag sütőport. Végül egy kis olajat is teszel a tésztába. A muffinformákba töltöd a tésztát, és sütőben tűpróbáig sütöd - azaz beleszúrsz egy tűt vagy valamit a muffinba, és ha a tészta nem ragad rá, akkor megsült (ez 180 fokon kb. 15-20p)
Ez olyan tészta, amit bárhogyan lehet variálni: tehetsz a tésztába kakaóport is, csokidarabokat, gyümölcsdarabokat stb. De a muffin tetejére is tehetsz csokimázat, ha elkészül. Ha nem kerül bele semmi, akkor is nagyon finom amúgy!
Bögrés (mindent ugyanazzal mérj, nekem 2,5 dl-es):
- 1,5 b liszt
- 1 b cukor
- 1 b tej (vagy csokis, vagy vaníliás tej)
- 1 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor, 1 vaníliás cukor, fahéj (ízlés szerint kakaópor, mák, dió)
Nekem még szokott kelleni bele egy kicsi víz pluszban.
A sütőt begyújtod.
A tészta hozzávalóit összekevered robotgéppel.
Tepsit olajozod-zsemlemorzsázod (az alját) és beleöntöd a masszát.
A tetejét megszórod gyümölccsel (ezt lisztezd be kicsit), csokival, mazsolával, dióval,...
160 fokon tűpróbáig sütöd (míg már nem ragad tészta a villára/késre).
Napokig eláll, még egy hetesen is puha (DE a mák 2-3 nap után megkeseredik!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!