Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon finom, bevált répatorta...

Nagyon finom, bevált répatorta recept?

Figyelt kérdés
Kb. egy évvel ezelőtt kaptam egy isteni finom receptet ezen az oldalon, de sajnos nem találom sehol. Emlékszem, hogy volt benne kókuszreszelék, mandula, fahéj, nyilván ugye répa. És magát a tésztát egy nappal a kenés előtt ajánlott kisütni. Valaki tudna segíteni ebben? (Tudom, nem sok esély van rá, hogy pont ugyanazt a receptet megkapom, de hátha.)
2014. aug. 18. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Ilyet nem tudok, csak mandulás-rizsliszteset (ezt többször megsütöttem már, szerintem nagyon jó) és csak mandulásat. Hm, kókuszreszelék, ezt kipróbálom legközelebb, végülis teljesen logikus ötlet, a legtöbb sütim kókuszos.

Ha valamelyik érdekel, leírhatom, illetve megkereshetem a linket, én is Netről szedtem. Meg is próbálhatnám megcsinálni kókuszos-mandulásan, mi úgyis sokat sütizünk, viszont most nincs itthon mandula (bár dióval se lehet rossz). Elég gátlástalan vagyok olajos magvas sütireceptekkel kapcsolatban, kísérletezni kell :)

2014. aug. 19. 01:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Találtam egy Svájcit amibe nem kell Liszt:

Hozzávalók:

300 g sárgarépa

5 tojás

200 g cukor

250 g darált mandula

80 g zsemlemorzsa

1/2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál fahéj

1 evőkanál rum

A máz:

150 g porcukor

2 evőkanál citromlé

Zsemlemorzsa, a formába

előkészítés:

A sárgarépát megtisztitjuk és lereszsljük.

Válasszuk szét a tojásokat, és keverjük a tojás sárgáját 5 evőkanál vizel és a cukorral nagyon jól el, amíg habos lessz. A tojásfehérjét, verjük amíg kemény nem lesz, és adjunk a tojássárgája keverékhez. Most jön bele a sárgarépa, mogyoró, zsemlemorzsa, sütőpor, fahéj és rum ezt keverjük össze mindent alaposan de óvatossan. Egy olajozott zsemlemorzsával béleltt formában 180 fokon sütjük 60 percig.

A mázhoz keverjük a porcukrot a citromlével, és vonjuk be a kihűlt tortát vele. Majd tegyük száradni a hütöbe. A torta íze jó másnap, és lehet hütöben tárolni néhány napig.

2014. aug. 20. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!