Nagyon finom, bevált répatorta recept?
Ilyet nem tudok, csak mandulás-rizsliszteset (ezt többször megsütöttem már, szerintem nagyon jó) és csak mandulásat. Hm, kókuszreszelék, ezt kipróbálom legközelebb, végülis teljesen logikus ötlet, a legtöbb sütim kókuszos.
Ha valamelyik érdekel, leírhatom, illetve megkereshetem a linket, én is Netről szedtem. Meg is próbálhatnám megcsinálni kókuszos-mandulásan, mi úgyis sokat sütizünk, viszont most nincs itthon mandula (bár dióval se lehet rossz). Elég gátlástalan vagyok olajos magvas sütireceptekkel kapcsolatban, kísérletezni kell :)
Találtam egy Svájcit amibe nem kell Liszt:
Hozzávalók:
300 g sárgarépa
5 tojás
200 g cukor
250 g darált mandula
80 g zsemlemorzsa
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál fahéj
1 evőkanál rum
A máz:
150 g porcukor
2 evőkanál citromlé
Zsemlemorzsa, a formába
előkészítés:
A sárgarépát megtisztitjuk és lereszsljük.
Válasszuk szét a tojásokat, és keverjük a tojás sárgáját 5 evőkanál vizel és a cukorral nagyon jól el, amíg habos lessz. A tojásfehérjét, verjük amíg kemény nem lesz, és adjunk a tojássárgája keverékhez. Most jön bele a sárgarépa, mogyoró, zsemlemorzsa, sütőpor, fahéj és rum ezt keverjük össze mindent alaposan de óvatossan. Egy olajozott zsemlemorzsával béleltt formában 180 fokon sütjük 60 percig.
A mázhoz keverjük a porcukrot a citromlével, és vonjuk be a kihűlt tortát vele. Majd tegyük száradni a hütöbe. A torta íze jó másnap, és lehet hütöben tárolni néhány napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!