Egyszerű, bevált sóskafőzelék nagyon kezdőknek?
Sóskafőzeléket szeretnék készíteni tejfölös habarással.*
Krumplit is tennék bele, - A krumplit ami át van törve mikor kell beletenni ? *
Mi nem olyan édesen esszük a sóskát, de nem is túl savanyúan.
Kérem minden szösszenetét írják le , miből mennyit tegyek.
Totálisan kezdő vagyok főzés terén, de anyának szeretném megmutatni hogy nem vagyok elveszett egyén, és meglepetésnek is szánnám.
Megesik, hogy az elronthatatlant is elrontom :) (főtt kukorica :( .
Sütés terén sokkal jobb vagyok, de a főzés eddig nem igazan jött össze, most szeretnék ezen változtatni.
Kérem aki tud segítsen. Köszönöm.
Megpróbálom.... Mindenki világbajnok sóskának tartja.
A leveleket megtisztítom, az ereket nem használom fel. Jól megmosom. (Vagy mirelit...)
Pici étolajon megsózva megfonnyasztom, ettől pürésedni fog. Ezután felöntöm tejjel, megcukrozom, és átforralom (szerintem a cukor-só arány a legfontosabb, h jó íze legyen.) Ezután három lehetőség van, én a keményítőst szoktam, nem a lisztest.
1-2 kanál kukoricakeményítőt picike vízben elkeverek, és ezzel sűrítem be a főzeléket. Vagy 3-4 ek olajat összekeverek finomlissztel, és ebből rántást készítek, ezzel sűrítek. A végén belekeverek tejfölt.
Vagy tejfölbe finoman lisztet keverek, és ezzel sűrítek.
A lisztmentes egészségesebb, szebb, simább, finomabb. Szerintem.
Az ízeket szerencsére még tudod utólag is finomítani, cukor-só tekintetében.
Köszönöm szépen neked, de végül cukorborsó főzeléket csináltam ami remek lett.
Ez alapján :)
Isteni lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!