Bevált töltöttkaralábé recept kezdőknek?
Ha lehet légyszi írjátok le lépésről lépésre a munkafolyamatot.
Előre is köszönöm!
Saját találmány:
Vízszintesen vágd ketté a megpucolt karalábot, mindkét félnek a közepét faragd ki úgy, hogy a megmaradtnak kb. egyforma vastag legyen az alja és az oldala is. Lobogó sós vízbe rakd bele, de ne csak a fél karalábot, hanem a kivájt reszeléket is. Csak annyi időre legyen benne, hogy a karaláb színe elkezdjen üvegesedni, tehát ne főzd teljesen puhára. Ha kiszedted, pörgesd meg sóval.
Darálthúst födő alatt sóval, borssal pici vízzel párold puhára, majd süsd zsírjára (= vizet süsd ki alóla), a külön edényben megfőzött, leszűrt rizst kavard hozzá. Kóstold meg savát-borsát, jó-e.
Süss karikára szelt krumplit. Ha mindezzel készen vagy:
Zománcos tepsit zsírozd ki, majd vastagon kend ki tejföllel, rakd bele először a sültkrumplit, annak a tetejére a kivájt karaláb-reszeléket.
Annak a tetejére sorakoztasd a fél-karalábokat és a darálthúsos töltelékkel ezeket töltsd meg.
A tetejére ismét vastagon tejföl, és bedugod a sütőbe, míg összerotyog, ill. a teteje egy kicsit megpuhul. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!