Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adnátok valami új cukkini...

Adnátok valami új cukkini receptet, ami bevált?

Figyelt kérdés
Folyton kapok a szomszéd bácsitól cukkiniket, amit nem bánok, hisz egészséges és most van szezonja. De a tökfőzelék, a töltött cukkini és a cukkini tócsi már bőven túl van a megunás határán :-)
2014. aug. 11. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

muszaka cukkiniböl

rakott cukkini

cukkiktorta

joghurtos sült cukkinisaláta

2014. aug. 11. 13:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szombaton cukkini pitét csináltam, ha kell a recept, elküldöm. :) 24N
2014. aug. 11. 13:37
 3/9 anonim ***** válasza:
2014. aug. 11. 13:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Csinálj cukkinikrémet. Úgy csinálom, mint a padlizsánkrémet.

(csak nem kell bele citromsav)

Rakott cukkini, cukkinikrémleves, lereszelve fagyóba teszed, mint a tököt, rántott cukkinit csinálhatsz kaporszósszal, vagy sajt, illetve fokhagymaszósszal, párolt rizzsel, sajtos cukkinifasírt, vagy használhatod tészta helyett, ha diétázol. Keress rá: cukkinitészta a neve.

2014. aug. 11. 13:42
 5/9 A kérdező kommentje:
2. Köszi, ha úgy akarod jöhet priviben is :-) De az is jó, ha ide írod, nem baj, hogy más is tapasztal. :-)Amúgy tudom, hogy a Nosalty és egyebek is teli vannak receptekkel, de pluszban érdekel itt is, nekem kicsit személyesebb és biztosan mindenki azt ajánlja, ami neki bevált. Sajnos nagyon kicsi a fagyasztónk befogadási képessége, ezért nem tudok már fagyasztani télre, pedig tényleg az lenne a legkézenfekvőbb megoldás. Elég bosszantó, amikor az embernek télen meg pénzért kell venni a tököt, ha főzeléket szeretne enni. Inkább a meggyet mentettem a fáról, meg medvehagymát, mert azt elég nehéz beszerezni. Meg fűszernövényeket, petrezselymet stb. mert azokat is nehezebb télen venni.
2014. aug. 11. 13:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Meghámozod, hosszában ketté vágod, majd keresztbe is ketté (ha nem túl nagy a cukkini), sózod, panírozod, kirántod!
2014. aug. 11. 14:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, és írom is. :) Életemben először csináltam, és a párommal meg voltunk elégedve az eredménnyel.

Tészta: 1 pohár liszt, 30 gr vaj, 60 gr krémsajt, 1 tojás sárgája, 1 ek víz, só. Ezeket össze kell gyúrni, és 1 órát pihentetni a hűtőben. Az arányok persze változhatnak, attól függ, hogy mekkora pohárral méred a lisztet. Én tettem bele egy pici szódabikarbónát is, így légiesebb lett a tészta. Majd ezzel a lehűtött tésztával kibéleled a kikent, lisztezett piteformát, - nekem tortaforma volt,- majd mehet rá a töltelék

Töltelék: 2-3 paradicsom karikára vágva, cukkini karikázva, kb fél cm vastag szeletekre, fehérbors, só, 2 tojás sárgája, szerecsendió, és 2,5 dl főzőtejszín.

A paradicsomot és a cukkinit váltogatva a tésztára teszed, én úgy raktam mint ahogy a körtetortára szokás, majd amikor meg van a tetszőleges vastagságban rakott tölteléked, a többi hozzávalót összekutyulod egy tálban, és ráöntöd az egészre. A tetejére pedig reszelsz sajtot, és mehet is a sütőbe. 160-170 fokon legalább 45 percig sütöd, de akkor az igazi, ha elkezd pirulni rajta a sajt. Én egy picivel tovább sütöttem.

Saját praktika: én szórtam a töltelék alá, és a töltelék tetejére vékony rétegben búzadarát, az felszívja a paradicsom felesleges levét. :)

Finom lett. Csak ajánlani tudom, önmagában is jó, salátával is, vagy jó behűtött borral. :) Ha szükséged van még máskor is valamilyen receptre, írj bátran, hatalmas gyűjteményem van. :))

2014. aug. 11. 14:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha bepaníroztad, ahogy írtam az előbb, és fémtálcára rakod egyesével, be a fagyasztóba, amikor alaposan átfagytak, akkor mehet zacsiba, jó lesz télen, előkapni és csak sütni kell!

Ez esetben viszont most ne sózd be, az akadályozza, hogy tisztességgel át tudjon fagyni!!!

2014. aug. 11. 14:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi 2, 7. Csorog a nyálam :-) De mindenkinek ment a zöld kéz :-)
2014. aug. 11. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!