Adnátok valami új cukkini receptet, ami bevált?
muszaka cukkiniböl
rakott cukkini
cukkiktorta
joghurtos sült cukkinisaláta
Csinálj cukkinikrémet. Úgy csinálom, mint a padlizsánkrémet.
(csak nem kell bele citromsav)
Rakott cukkini, cukkinikrémleves, lereszelve fagyóba teszed, mint a tököt, rántott cukkinit csinálhatsz kaporszósszal, vagy sajt, illetve fokhagymaszósszal, párolt rizzsel, sajtos cukkinifasírt, vagy használhatod tészta helyett, ha diétázol. Keress rá: cukkinitészta a neve.
2-es vagyok, és írom is. :) Életemben először csináltam, és a párommal meg voltunk elégedve az eredménnyel.
Tészta: 1 pohár liszt, 30 gr vaj, 60 gr krémsajt, 1 tojás sárgája, 1 ek víz, só. Ezeket össze kell gyúrni, és 1 órát pihentetni a hűtőben. Az arányok persze változhatnak, attól függ, hogy mekkora pohárral méred a lisztet. Én tettem bele egy pici szódabikarbónát is, így légiesebb lett a tészta. Majd ezzel a lehűtött tésztával kibéleled a kikent, lisztezett piteformát, - nekem tortaforma volt,- majd mehet rá a töltelék
Töltelék: 2-3 paradicsom karikára vágva, cukkini karikázva, kb fél cm vastag szeletekre, fehérbors, só, 2 tojás sárgája, szerecsendió, és 2,5 dl főzőtejszín.
A paradicsomot és a cukkinit váltogatva a tésztára teszed, én úgy raktam mint ahogy a körtetortára szokás, majd amikor meg van a tetszőleges vastagságban rakott tölteléked, a többi hozzávalót összekutyulod egy tálban, és ráöntöd az egészre. A tetejére pedig reszelsz sajtot, és mehet is a sütőbe. 160-170 fokon legalább 45 percig sütöd, de akkor az igazi, ha elkezd pirulni rajta a sajt. Én egy picivel tovább sütöttem.
Saját praktika: én szórtam a töltelék alá, és a töltelék tetejére vékony rétegben búzadarát, az felszívja a paradicsom felesleges levét. :)
Finom lett. Csak ajánlani tudom, önmagában is jó, salátával is, vagy jó behűtött borral. :) Ha szükséged van még máskor is valamilyen receptre, írj bátran, hatalmas gyűjteményem van. :))
Ha bepaníroztad, ahogy írtam az előbb, és fémtálcára rakod egyesével, be a fagyasztóba, amikor alaposan átfagytak, akkor mehet zacsiba, jó lesz télen, előkapni és csak sütni kell!
Ez esetben viszont most ne sózd be, az akadályozza, hogy tisztességgel át tudjon fagyni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!