Cukkíniből milyen ételek készíthetők?
Elsősorban olyan receptötletek kellenének, amiben a cukkíni minél teljesebb részében bennemarad, tehát nem kell kifacsarni vagy agyonsütéssel elpárologtatni a levét...
Tehát hogy szinte teljes egészében megehessük, de persze ne legyen nyers...
Eddig két ennek megfelelő kaját csináltam belőle:
-Felkockáztam, és vajon addig kevergettem, míg megpuhul annyira, hogy még nem plöttyed. Ízesítve finom köret...
-Ránott cukkínit is csináltam.
De nincs több ötletem, ezeket már unom.
Csináltam már tócsnit is, és olajban illetve tepsiben sütött fasírtot is belőle. De ez utóbbiakban nagyon elvész a nedvességtartalma, sőt jobb is előre kinyomkodni azt.... Ezek annyira nem jönnek be, csak néha készítem.
Valakinek más ötlete van?
Ja, a töltött cukkínit is ismerem, az annyira nem jön be.
Töltött cukkini.
Félbevágod hosszába, kiszeded a magokat. A "vályúba" betöltöd a tölteléket, és egybe megsütöd.
Én nagyon szeretem.
Töltelékreceptet nem írok, hiszen millió félét lehet készíteni. Én általában a spagettiszószhoz hasonló darált húsost szoktam csinálni, de lehet csirkés tejszínes, sima zöldséges is.
Én, amikor fogyóztam nagyon szerettem serpenyőben meggrillezni. a salátacukkiniket héjastól kb fél centis szeletekre vágtam ferdén, így nagyobbak voltak.
egy nagy teflonserpenyőben minimális olviolajat forrósítottam és szépen elrendeztem rajta a cuk szeleteket. hagytam, hogy szépen piruljon, majd megfordítottam. ha a másik fele is szép rozsdabarna volt már kész is voltam vele.
Nekem nagyon ízlett, a végén finoman sóztam, fehérborssal megszórtam.
Egy nagyon kevés ugyanígy lesütött csirkemell mellé ízletes köret volt.
Ha volt egy kis friss zsenge kapor még jobban feldobta.
cukkini főzelék grillezett csirkemell csíkokkal
cukkinis muffin
lecsó
tepsiben sült hússal egybe sütve jó bazsalikomosan
cukkini krémleves reszelt sajttal vagy kenyérkockával
cukkinis pite
lasagne
cukkinis-paradicsomos spagetti bazsalikomosan, reszelt füstölt sajttal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!