Ennyiből étkezni hogyan? Olcsó ételek receptjeit kérnék? Nagyon fontos?!
Szia!
Először is nagyon sajnálom hogy ilyen méltatlan helyzetbe kerültetek. Sajnos nem vagytok egyedüli példa.
Nokedlit azt sokat lehet csinálni. ezt ehetitek tojásosan, gombát kifoghatsz olcsón is abból gombapörköltet csinálhatsz.
-tojáspörköltet is csinálhasz
-vagy tojásfasírtot ( mi ezt imádjuk, szerintem finomabb mint a sima fasírt)
- túrógombós olcsóbb változata a grízgombóc (keress rá a neten, végülis búzadara ami kell hozzá főleg)
- tócsnit is csinálhatsz max veszel hozzá egy pohár tejfölt amibe fokhagymát reszelsz)
- különféle főzelékek (krumplifőzelék pl. )
- nálunk vas-megyében helyi étel a dödölle ( nagyon finom, gyakorlatilag krumpli kell hozzá meg liszt)= esszük simán magában, lepirítva esetleg kis tejföllel vagy pörkölttel
-spenótot vettem a piacon 200,- ért abból finom főzeléket készítettem.
-bundáskenyér is lehet egy-egy nap opció
- én pl. szoktam olcsó sütit készíteni, nem is süti csak kis édesség. lekváros zsemlerakottas. 6-8 szikkadt zsemlét megszabdalok kis tejben elkeverek pár kanál cukrot 2 tojást tejfölt-kefírt-vagy natúr joghurot mikor mi van itthon, ebbe belekeverem a zsemledarabokat. kivajazott tepsibe burítom a masszát. majd kanállal kis lyukakat vájok bele és oda lekvárt kanalazok. megsütöm és kész. Párom imádja.
ha eszembe jut még valami írok
Előttem már írtak sok jó receptet, nekem kettő jutott még eszembe.
Az egyik, ha már írtad, hogy farhátból szoktál csinálni levest. Megfőződ a levest, kiszeded belőle a zöldséget, a levéből is teszel félre. Rizst olajon üvegesre pirítod, majd a levessel felöntöd (ha úgy nem maradna annyi leves, akkor mehet fele víz, fele levessel is). Mielőtt már majdnem kész, bele kevered a farhátról leszedett husit és a főtt zöldségekből is, felkockázva. Forralsz rajta egyet és kész is. Ez olyasmi, mint a ludaskása, szerintem elég laktató egytálétel.
A másik a puliszka ami még eszembe jutott, mi kukoricadarából csináljuk. Az is elég kiadós és sósan, meg édesen is lehet készíteni.
Ma pl. csirkemájból főztem "húsos-káposztát"! :)))
A hordós aprókáposztát megfőztem, leszűrtem.
A májat feltettem mint a resztelt májat, és amikor kb. félfövésben volt, akkor bele a káposztát, összerotyogott, és 30 dkg májból lett annyi, hogy 3x is elég egy főre, vagy 1 evésre 3 főnek, mindegy, lett belőle bőséggel!
De ezt bármilyen más belsőséggel is megteheted.
A múlt hónapban csirke-csontosából (far-hát-nyak-láb-szárny) főztem egy jó adag kocsonyát. Még a fagyóba is jutott. Amikor kb. 2 hét múlva ismét elővettem, kiengedés után alaposan átforraltam, másnapra ismét szundikált, és fincsi volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!