Nálatok hogy néz ki egy tipikus hétvégi menüsor?
A szombat nem különleges, akkor sok itthoni munka van, csak valami gyorsabbat készítek.
Vasárnap leves, utána hús körítéssel, sok zöldséggel meg salátával, illetve utána desszert.
Nincs kifejezett hétvégi menüsor. Ha ahhoz vannak kedvünk, akkor hétköznap is van torta, desszert.
Ma pl. volt zelleres cukkinikrémleves és krémsajtos sült avokádó balzsamecetes salátával, mert valami gyorsra és könnyűre vágytam :) holnap még azt sem tudom mi lesz, a levesből maradt még, majd lesz mellé amihez épp kedvünk támad.
Nincs olyan étel, amit csak hétvégéken főzünk, maximum annyi a különbség, hogy hétköznap ritkábban van 2-3 fogás is (nem vagyunk nagy étvágyúak, sokszor csak a levessel is jóllakunk, főleg este), hétvégén meg szinte mindig.
Nincs menüsor.
Leves általában van, köretnek krumpli vagy rizs és zöldség+hús. Sütit is sütök.
De ha jó idő van szoktunk bográcsozni paprikás krumplit meg hasonlókat.
Én azért egy kicsit jobban megadom a módját a hétvégi menüsornak!
Azért hétköznap sokszor van egyszerűbb,olcsóbb kaja(krumplis tészta,főzelék tükör tojással)
Viszont hétvégén a húsleves vagy raguleves alap majd valami fini tartalmassabb,különlegesebb második(pisztráng,tejszínes csirkemell,töltött tekert húsok stb).és ami nekem hétvégén elengedhetetlen a desszert pl:tiramisu,sütik vagy most hétvégén 3l tejből készítettem madártejet.De ettől függetlenül sokszor hétköznap is sütünk a gyerekeimmel valamilyen sütit(muffin vagy aprósütik)
Hétvégi menü:
Szombat:bableves palacsinta
vasárnap:tyúkhúsleves stefánia vagdalt rizibizi almaszósz
tökös süti.
Régen annyiban volt más a hétköznapinál, hogy olyankor főztem olyat is, ami 30 percnél hosszabb idő alatt készül el. Manapság már nem, mert ami nekem hétvége, az a család másik felének nem az és fordítva. Sütemény nincs naphoz kötve, hanem hangulathoz.
Ja és nincs menüSOR, hanem van 1 kaja, ami az ebéd.
Nincs külön hétvégi menü, de jellemzően eleve csak hétvégén eszünk itthon, hiszen amúgy mindenki dolgozik.
Hétvégén sem mindig vagyunk itthon, de amikor igen, akkor én általában valami pirított/párolt gombát, zöldséget és savanyúságot eszem (fogyózom), másik rántott húst, savanyúsággal.
22;25
Akkor mit esztek, ha nem fõztök, én mindennap fõzök,de már ugy unom.A férjem nem szeret sehol sem enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!