Szakácsok ti ha újra kezdhetnétek, tanulnátok szakácsnak?
Nem.
És igen, aki szereti, az is ezt mondja. Én több mint 2 évtizede csinálom ezt. A főzni, dolgozni szeretés semmit nem jelent.
Nagyanyám is szeret, meg tud főzni is, dolgozni is. Ehhez nem kell szakácsnak menni.
Én is csak azért csinálom, (elsősorban azért, mert ehhez értek) mert magát a konkrét munkát szeretem.
De az összes többi...
Férjem, és én is azok vagyunk. Én nem sokat dolgoztam benne, inkább felszolgáló-pultos lettem.
Férjem a mai napig szakács (jól is csinálja), de már csak azért, mert ezt tanulta, ezt tudja jól csinálni. Már nincs meg az a "lelkesedés" mint az elején (16 éve dolgozik).
Valóban besokall tőle az ember egy idő után, de talán a munkakörülmények miatt főleg. 12-14-16 órás műszak, 2-3 ember munkáját kell végezni, és nem olyan kiemelkedő a fizetés (a bejelentésről ne is beszéljünk).
Vannak ettől eltérő helyek, de az kevés, és oda nehéz bekerülni...
Megfelelő helyen, jó körülmények között (leginkább külföldön), jó pozícióban, élvezhető a szakma.
Magyarországon, a 12-14 órázásokban könnyen ki lehet égni, a munkakörülményekről nem is beszélve.
Külföldön is kemény munka, de nem amortizálja le az embert, mint otthon. Én pl 8 órás műszakokban dolgozom, havi 150 óra + 20-30 túlóra amit ki is fizetnek. A fizetésből telik hosszabb nyaralásokra, regenerálódásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!