Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szakácsok ti ha újra kezdhetné...

Szakácsok ti ha újra kezdhetnétek, tanulnátok szakácsnak?

Figyelt kérdés
Sok embertől hallom,hogy elege van belőle stresszes,12-14óra meló,de aki szereti csinálni, az is előbb utóbb ezt mondja? mindenhol szar a körülmény? aki tehetné másik pályát választana? nem tudom milyen szakmát tanuljak 23évesen,a szakácsság áll hozzám közel .

2014. okt. 31. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

És igen, aki szereti, az is ezt mondja. Én több mint 2 évtizede csinálom ezt. A főzni, dolgozni szeretés semmit nem jelent.

Nagyanyám is szeret, meg tud főzni is, dolgozni is. Ehhez nem kell szakácsnak menni.


Én is csak azért csinálom, (elsősorban azért, mert ehhez értek) mert magát a konkrét munkát szeretem.

De az összes többi...


[link]



[link]

2014. nov. 1. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Férjem, és én is azok vagyunk. Én nem sokat dolgoztam benne, inkább felszolgáló-pultos lettem.

Férjem a mai napig szakács (jól is csinálja), de már csak azért, mert ezt tanulta, ezt tudja jól csinálni. Már nincs meg az a "lelkesedés" mint az elején (16 éve dolgozik).

Valóban besokall tőle az ember egy idő után, de talán a munkakörülmények miatt főleg. 12-14-16 órás műszak, 2-3 ember munkáját kell végezni, és nem olyan kiemelkedő a fizetés (a bejelentésről ne is beszéljünk).

Vannak ettől eltérő helyek, de az kevés, és oda nehéz bekerülni...

2014. nov. 1. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő helyen, jó körülmények között (leginkább külföldön), jó pozícióban, élvezhető a szakma.


Magyarországon, a 12-14 órázásokban könnyen ki lehet égni, a munkakörülményekről nem is beszélve.


Külföldön is kemény munka, de nem amortizálja le az embert, mint otthon. Én pl 8 órás műszakokban dolgozom, havi 150 óra + 20-30 túlóra amit ki is fizetnek. A fizetésből telik hosszabb nyaralásokra, regenerálódásra...

2014. nov. 1. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem és nem... életem legnagyobb tévedése volt, mikor szakácsnak mentem...fizetés hetente kézbe, bejelentve csak minimálbérre (régebben még be sem jelentettek, de ezt már nem merik megtenni) ha elmész nyugdíjba éhen döglesz! Napi 10-12 órás műszak, állandóan változó beosztás, egy szabad hétvégért külön harcot kell vívni.. úgy mint egy nyári szabadságért. Ha melót keresel, figyelembe kell még azt is venned, hogy éjszaka haza tudsz-e valahogy menni....ja és az sem biztos, hogy ha lejárt a munkaidőd, időben le tudsz lépni...mert általában mindig van egy beeső asztal, ami neked kb plussz félóra ott maradást jelent... röviden ennyi! ja a fizetett ünnepeket, kafeteriát,egyébb juttatásokat felejtsd el.... Ha érdekel még valami kérdezz!
2014. nov. 1. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!