Kezdő szakácsnak milyen könnyen elkészíthető, ugyanakkor ízletes és laktató főételeket ajánlantok?
Kínai csirke?
Apróra vágott csirkefalatokat bundában kell kisütni, majd ketchupos-szezámmagos-mézes-erős pistás szózban megforgatni. Rizzsel isteni!
ha érdekel, leírom a pontos receptet.
Zöldséges tésztás csirkemell.
csíkokra vágod a csiremellet ( de lehet bármilyen sovány hús, combfilé stb). egy közepes hagymát apróra vágsz, kicsit zsiradékon megfonnyasztod, rádobod húst és megsózod.
a hús fehéredéséig kevergeted, majd fedő alatt kezded párolni. saját levet fog engedni, de puhulásig mindig pici vízzel pótolni kell.ha puha tegyél rá tetszés szerint gombát, vegyes zöldségeket, legegyszerűbb 450 gr-os mexikói mix. ezzel is párolod egy kicsit, hogy a zöldség roppanós, de puha legyen. ( 5-10 perc).
Közben főzzél ki valamilyen tésztát, a zacsin lévő útmutató szerint.
ha kész a zödséges ragu, a lecsöpögtetett tésztával keverd össze egy tálban.egy nagypohár tejfölt keverj ki 1-2 tojással, fűszerezd ízlés szerint, bazsalikom, bors, fokhagyma, és keverd össze a tésztás cuccal.
egy jénai tálat vagy közepes tepsit kenj ki zsiradékkal.
terítsd el benne, és szórd meg bőven reszelt sajttal.
forró sütőben a sajt pirosra süléséig kell sütni.
nagyon finom, biztosan ízleni fog, ha majd kipróbálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!