Mit főzzek a barátomnak?
tejszínes tészta (hamis carbonara)
kifőzöl egy csomag spagetti tésztát
egy lábasban (serpenyő nem jó) elkezdesz pirítani 30-40 dkg húsos szalonnát (olaj nem kell alá, úgy is kisül a zsír) ezen megpirítasz egy közepes fej hagymát, ha megpirult beleteszel egy nagy tejfölt (zsíros) és 2 dl tejszínt, összefőzöd jó krémes, sűrű lesz és a végén, amikor már majdnem kész 15 dkg sajtot belereszelsz.
nagyon finom, viszonylag olcsó és nagyon laktató
(olyan pasival még nem találkoztam, aki nem szerette volna)
Csőben sült cukkinis tészta
Még nem meséltem arról, hogy nekünk milyen hatalmas fűszerkertünk van. Minden egyes növényt élelmiszerboltban vettük, kis cserepesként, és 2 év alatt egész ültetvényünk lett belőle! Olyannyira sokan vannak, hogy ilyen mennyiségben már nem is tudjuk kihasználni, hogy vannak. A legmostohább mind közül a zsálya. Ő teának sem az igazi, hacsak nem kínozni akarjuk éppen magunkat, más ötletem meg ritkán van vele kapcsolatban. De most volt! És mennyire jó volt, hogy volt! :) Ezt a tésztaételt nagyon ajánlom kipróbálni a cukkiniszezon közepén.
Hozzávalók:
30 dkg durum tészta (én spagettit használtam)
60 dkg cukkini
10 dkg reszelt növényi sajt (pl. Cheddar Cheesly)
5 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 zsályalevél
1 marék dió
A felkarikázott hagymát a fokhagymával olivaolajon megdinszteltem, hozzá adtam a vékony karikákra vágott cukkinit és megsóztam. Közepes tűzön megpároltam. A 2/3 részét a zsályával és 7 dkg sajttal összeturmixoltam. A tésztát kifőztem, összekevertem a szósszal és a maradék cukkinivel, és kiolajozott hőálló tálba tettem. Rászórtam a durvára darált diót és a maradék sajtot, majd 180 fokon (légkeverésen 160) 20 percig sütöttem.
Nagyon finom és nem is túl drága!
nagyon örülök, hogy tetszett a receptem =)
feldobtad a napomat, köszönöm =)=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!