Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a barátomnak?

Mit főzzek a barátomnak?

Figyelt kérdés
Valami olyanra gondoltam, ami finom, laktat, nem túl bonyolult elkészíteni és aránylag olcsó is. Főzelékek kizárva. Köszönöm
2010. jan. 25. 23:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
spagetti+bármilyen fincsi szósz
2010. jan. 26. 09:10
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
LECSÓÓÓÓÓÓÓÓÓT
2010. jan. 26. 09:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Sütőben sült almás krémmel töltött krumplit. Ha érdekel írj és leírom a receptjét.
2010. jan. 26. 09:42
 14/21 anonim ***** válasza:

tejszínes tészta (hamis carbonara)

kifőzöl egy csomag spagetti tésztát

egy lábasban (serpenyő nem jó) elkezdesz pirítani 30-40 dkg húsos szalonnát (olaj nem kell alá, úgy is kisül a zsír) ezen megpirítasz egy közepes fej hagymát, ha megpirult beleteszel egy nagy tejfölt (zsíros) és 2 dl tejszínt, összefőzöd jó krémes, sűrű lesz és a végén, amikor már majdnem kész 15 dkg sajtot belereszelsz.

nagyon finom, viszonylag olcsó és nagyon laktató

(olyan pasival még nem találkoztam, aki nem szerette volna)

2010. jan. 26. 10:34
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
én párom nagy kedvence: rántott hús majonézes kukorica+lilahagyma salátával.
2010. jan. 26. 11:48
 16/21 A kérdező kommentje:
köszi köszi, nagyon jókat írtok, de várom még a fincsi ötleteket:)
2010. jan. 26. 13:24
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Csőben sült cukkinis tészta

Még nem meséltem arról, hogy nekünk milyen hatalmas fűszerkertünk van. Minden egyes növényt élelmiszerboltban vettük, kis cserepesként, és 2 év alatt egész ültetvényünk lett belőle! Olyannyira sokan vannak, hogy ilyen mennyiségben már nem is tudjuk kihasználni, hogy vannak. A legmostohább mind közül a zsálya. Ő teának sem az igazi, hacsak nem kínozni akarjuk éppen magunkat, más ötletem meg ritkán van vele kapcsolatban. De most volt! És mennyire jó volt, hogy volt! :) Ezt a tésztaételt nagyon ajánlom kipróbálni a cukkiniszezon közepén.

Hozzávalók:

30 dkg durum tészta (én spagettit használtam)

60 dkg cukkini

10 dkg reszelt növényi sajt (pl. Cheddar Cheesly)

5 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

4-5 zsályalevél

1 marék dió

A felkarikázott hagymát a fokhagymával olivaolajon megdinszteltem, hozzá adtam a vékony karikákra vágott cukkinit és megsóztam. Közepes tűzön megpároltam. A 2/3 részét a zsályával és 7 dkg sajttal összeturmixoltam. A tésztát kifőztem, összekevertem a szósszal és a maradék cukkinivel, és kiolajozott hőálló tálba tettem. Rászórtam a durvára darált diót és a maradék sajtot, majd 180 fokon (légkeverésen 160) 20 percig sütöttem.

Nagyon finom és nem is túl drága!

2010. jan. 26. 16:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Na mit főztél??? és hogy sikerült?
2010. jan. 27. 13:58
 19/21 A kérdező kommentje:
a hamis carbonarat csináltam meg neki, fincsi lett köszönöm, most valami zöldséges húsos finomságon töröm az agyam:)
2010. jan. 27. 14:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

nagyon örülök, hogy tetszett a receptem =)

feldobtad a napomat, köszönöm =)=)

2010. jan. 27. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!