Milyen serpenyős ételeket szoktatok készíteni?
Bármilyen jellegű serpenyős étel érdekelne.
Arra gondoltam, hogy olajon hagymát dinsztelnék, majd erre halmoznék darabokra vagdalt krumplit, kolbászt, és ezt összesütném, majd valami kis salátával tálalnám.
Érdekelnének a vélemények az ötletemről,
valamint saját receptjeitek is érdekelnek!
:)
Spanyol konyha:
Ezek között találsz jónéhány serpenyős kaját is. Esetleg egy-egy hozzávalót hazai hasonlóval pótolsz.
Vagy a thai-konyha, ill. ha jól emlékszem, egyszer lekértem a "török-konyha" receptjeit is, és náluk is találtam serpenyőset.
- mexikói z.keverék, debreceni és tojással nyakon önteni
- lecsó
- zakzuke
- spanyol tortilla
- hagyma, kukorica, kéksajt, meg márványsajt (só, bors) > kegyetle tömős, kb. egy kistányérnyival tudtunk enni
- hagyma, gomba, tejszín (tárkony, só, bors)
- hagyma, kolbászkarikák, paprika, paradicsom (só, bors, majoránna, curry)
- póréhagyma, paprika, paradicsom, darabolt máj (só, bors)
De átszoktunk a wokra, több fér bele, és kényelmesebb is.
Serpenyőben készítem a lecsót, a paprikáskrumplit, a reszteltmájat és még rengeteg féle húsos-zöldséges finomságot is. A brassóit egyszerre két serpenyőben... :)
A serpenyő egy lehetőség a konyhai eszközök tárházából, én is nagyon szeretem használni.
Amit írtál biztosan finom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!