Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell szárított hab...

Hogyan kell szárított hab piskótát készíteni? :-)

Figyelt kérdés
Holnapra szeretnék összedobni egy egyszerűbb sütit,vettem nutellát,háztartási kekszet,vaníliás pudingot,mogyorót,mandulát. Egyszer ettem hasonló állagút,aminek az alja szárított hab volt . Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném,üdv. :)
2014. okt. 25. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem te a Pavlova tortára gondolsz:) Receptet nem tudok, guglizz.
2014. okt. 25. 15:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, Pavlova nem lehet, sok a hozávaló. A tojás fehérje cukor és mogyoró, lessz a Japonaise tortalap. A fehérjét félig felverni majd lassan adagolod a cukrot, és hagyod jó keményre felverni. Jön bele darált mogyoró, majd a massza a nyomózsákba ezzel korongokat nyomsz sütöpapirra vagy tortagyürüt teszela papirra és ebbe kensz korongokat, utánna a gyürüt leveszed és megsütöd. majd töltöd a te krémeddel.

A sütés titka a szárítás. Nem szabad, hogy szint kapjon ezért alacsony hõfokon inkább szárad mint sül.

Olyan 100-120°C-on 1.5 -2 órát. Fakanállal hagysz rést a sütõ ajtajánál, ahol a göz elillan.

Hasonlóan mint a habcsókot: 70°C-on 4 órát.

2014. okt. 25. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez a spanyol szél torta amit az előző írt; de igazából bármi másba is lehet rakni habcsókot. Pl a 90-es években Olaszországban a fagyikban mindig volt.
2014. okt. 25. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:

2-es voltam,

Könyörgöm, miért kel beleszólni annélkül, hogy odafigyelsz?

Spanyol szélröl nem volt szó, mert mogyoró van benne, az pedig Japonaise. Nem is emlegettem semilyen süti megnevezést. Csupán a (Japan piskotát) irtam le, amit tölteni lehet, ahogyan tetszik.

A habcsókot is csak összehasonlításbol említettem.

2014. okt. 25. 19:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Istenit alkottam a végére :)
2014. okt. 27. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!