Vatikáni kenyérbe miket tenni a napokon és mennyit? (vagy szerencse kenyér)
1.nap
2.nap
....
és hűtőbe kell teni, vagy jó a spájz is? és mikor beletesszük össze kell kavarni?
Vatikáni szeretetkenyér
Elkészítés: Az ajándékba kapott kovászt egy műanyag tálbaa öntjük, csak fakanállal keverjük. Szobahőmérsékleten tartjuk befedve. Hűtőbe tenni tilos.
Hétfő: adjunk hozzá 2,5 dl cukrot
Kedd: Adjunk hozzá 2,5 dl tejet.
Szerda: Adjunk hozzá 2,5 dl lisztet.
Csütörtök: csak keverjük naponta háromszor.
Péntek: adjunk hozzá 2,5 dl cukrot
2,5 dl tejet
2,5 dl lisztet
és keverjük össze
Szombat: négy egyenlő részre osztjuk, három részt egyenként adjuk oda a barátainknak ezzel a leírással, hogy ők is tovább adhassák.
A maradék ¼ részre tegyünk:
2,5 dl lisztet
3 db tojást
1,5 kk sütőport
1 dl tejet
1,5 dl olajat
ízlés szerint fahéjat
1 cs vaníliás cukrot
1 cs mazsolát
apróra vágott aszalt gyümölcsöt
1 kis marék apróra vágott diót
½ kanál szódabikarbónát
Ezután süssük kizsírozott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben. Ez a kenyér szerencsét hoz az egész családnak és a megsütőjének egy kívánságát teljesíti. Ezt a kenyeret az életben csak egyszer sütheti meg.
akkor szombaton lehet sütni?
nem baj, hogy jénai tálba tettük? és összekavartuk?
Nekem nagyon ízlett. Nem tudja valaki, hogy lehet elkészíteni ezt ajándék tészta nélkül? Nem tudok szerezni, mert mindenki azt mondja, hogy ezt csak egyszer lehet és nem adtak az ismerőseim. :)
Ha valakinek van ötlete hogy hogyan induljak neki, írja le legyen szíves.
Köszi a jótanácsot, elkezdem az elején. :)
És szerintem sem baj, hogy összekavartad, bár én nem tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!