Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vatikáni kenyérbe miket tenni...

Vatikáni kenyérbe miket tenni a napokon és mennyit? (vagy szerencse kenyér)

Figyelt kérdés

1.nap

2.nap

....

és hűtőbe kell teni, vagy jó a spájz is? és mikor beletesszük össze kell kavarni?


2010. jan. 25. 15:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Vatikáni szeretetkenyér


Elkészítés: Az ajándékba kapott kovászt egy műanyag tálbaa öntjük, csak fakanállal keverjük. Szobahőmérsékleten tartjuk befedve. Hűtőbe tenni tilos.


Hétfő: adjunk hozzá 2,5 dl cukrot


Kedd: Adjunk hozzá 2,5 dl tejet.


Szerda: Adjunk hozzá 2,5 dl lisztet.


Csütörtök: csak keverjük naponta háromszor.


Péntek: adjunk hozzá 2,5 dl cukrot

2,5 dl tejet

2,5 dl lisztet

és keverjük össze


Szombat: négy egyenlő részre osztjuk, három részt egyenként adjuk oda a barátainknak ezzel a leírással, hogy ők is tovább adhassák.


A maradék ¼ részre tegyünk:

2,5 dl lisztet

3 db tojást

1,5 kk sütőport

1 dl tejet

1,5 dl olajat

ízlés szerint fahéjat

1 cs vaníliás cukrot

1 cs mazsolát

apróra vágott aszalt gyümölcsöt

1 kis marék apróra vágott diót

½ kanál szódabikarbónát


Ezután süssük kizsírozott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben. Ez a kenyér szerencsét hoz az egész családnak és a megsütőjének egy kívánságát teljesíti. Ezt a kenyeret az életben csak egyszer sütheti meg.

2010. jan. 25. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

akkor szombaton lehet sütni?

nem baj, hogy jénai tálba tettük? és összekavartuk?

2010. jan. 25. 15:37
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon ízlett. Nem tudja valaki, hogy lehet elkészíteni ezt ajándék tészta nélkül? Nem tudok szerezni, mert mindenki azt mondja, hogy ezt csak egyszer lehet és nem adtak az ismerőseim. :)


Ha valakinek van ötlete hogy hogyan induljak neki, írja le legyen szíves.

2010. jan. 25. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
15:43-as! Kezdd az elején.Az ajándékba kapott tészta egyenlő arányú tej-cukor-lisztből áll.keverj ki egy ilyet, aztán folytasd a leírás szerint.
2010. jan. 25. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
és az én kérdésemre nem kéne válaszolni? hogy gond e ha összekavartam? hm??? :)
2010. jan. 25. 17:59
 6/14 anonim ***** válasza:
szerintem egyáltalán nem baj,hogy megkeverted, az én leíratom szerint naponta meg is kell.És nekem nincs leírva, hogy üvegbe nem lehet tartani. a fémet is csak azért ellenzik, mert attól megsötétedik a massza.
2010. jan. 25. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Köszi a jótanácsot, elkezdem az elején. :)

És szerintem sem baj, hogy összekavartad, bár én nem tettem.

2010. jan. 25. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
46%
És nem savanyodik meg a tejtől, mire elér a sütésig?
2010. jan. 26. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
megerjed egy kicsit, de nem savanyodik meg.pont úgy, mint anyáink idejében a kovász.
2010. jan. 28. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Mi már másodszor készítettük el úgy, hogy egyben beleraktunk mindent, nem osztottuk el napokra, és pontosan ugyanolyan lett. Ez a tegyünk hozzá valamit minden nap csak játék, a sütemény szempontjából nincs jelentősége.
2010. jan. 31. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!