Mit főzzek idős vendégeknek, ami finom de puha?
Időseknek ne csinálj csirkemellet! Az nagyon száraz és kevesen szeretik. Minden pörkölt jő. A marhalábszárnak kell 3-4 óra főzés, a sertés lapockának elég egy is. De ha boltból veszek csirkecombot, az még hamarabb megpuhul.
A rakott dolgok, milánói is finom, csak nem biztos, hogy szeretik az idősek.
Pörkölt kuktában - és ne csmell, hanem sertés, marha (sokáigg főzd!), csirke comb, hát... - nokedlivel, vagy főtt krumplival.
Amúgy a foghíjas idős rengeteg mindent megtanul enni, még a rántott húst is! De ha nem forgatod panírba a húst (hanem liszt-tojásos masszába), akkor nem lehet gond.
Bakonyi gombás sertésszelet, nokedlivel.Karajból, vagy lapockából is lehet.Ha gondolod, leírom, hogyan szoktam vajpuhára, omlósra sütni akár a karajt is.
Nagyon finom mártásos , szaftos hús, és mégsem mezei pörkölt.Egy kis füstöltszalonna, tejföl vagy főzőtejszín kell még hozzá, ami feldobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!