Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek idős vendégeknek,...

Mit főzzek idős vendégeknek, ami finom de puha?

Figyelt kérdés
Ebédre jönnek, kevés foggal mert idősek, gondolom a rántott hús ilyenkor nem ideális. Pörkölt még lehet? Mondjuk marhapörkölt, de az milyen húsból ami biztos megpuhul? Vagy mi mást? De ne főzeléket mondjatok, mert az meg nem túl ünnepi.
2014. okt. 20. 21:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Csinálj inkább rakott valamit, abban minden puha és mégsem megszokott. Esetleg muszaka is jó, ha szeretik.
2014. okt. 20. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk tegnap vadas volt, a hús annyira omlós volt, hogy még az öregek is meg tudták volna rágni.
2014. okt. 20. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
54%
marha az nehezen rágható.. Csirkemellek: kicsit kifehéríteni olajon, majd kuktában főzni - és utána zsírjára sütni - ez nagyon-nagyon puha lesz és finom fűszerekkel jó.
2014. okt. 20. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

Időseknek ne csinálj csirkemellet! Az nagyon száraz és kevesen szeretik. Minden pörkölt jő. A marhalábszárnak kell 3-4 óra főzés, a sertés lapockának elég egy is. De ha boltból veszek csirkecombot, az még hamarabb megpuhul.

A rakott dolgok, milánói is finom, csak nem biztos, hogy szeretik az idősek.

2014. okt. 20. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A csirkemell nem száraz, ha jól készíted el!
2014. okt. 20. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Pörkölt kuktában - és ne csmell, hanem sertés, marha (sokáigg főzd!), csirke comb, hát... - nokedlivel, vagy főtt krumplival.


Amúgy a foghíjas idős rengeteg mindent megtanul enni, még a rántott húst is! De ha nem forgatod panírba a húst (hanem liszt-tojásos masszába), akkor nem lehet gond.

2014. okt. 20. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
Rakott kelkáposzta,krumpli
2014. okt. 20. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
50%
Töltött káposzta?
2014. okt. 20. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
50%
Krumplipüré, stefánia vagdalt.
2014. okt. 20. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi gombás sertésszelet, nokedlivel.Karajból, vagy lapockából is lehet.Ha gondolod, leírom, hogyan szoktam vajpuhára, omlósra sütni akár a karajt is.

Nagyon finom mártásos , szaftos hús, és mégsem mezei pörkölt.Egy kis füstöltszalonna, tejföl vagy főzőtejszín kell még hozzá, ami feldobja.

2014. okt. 21. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!