Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A heti menut elore hogyan...

A heti menut elore hogyan csinaljatok?

Figyelt kérdés

Sokan irjak itt, hogy elore megtervezik mit foznek, es ugy vasarolnak be hozza. Ez nekem valami csodalatos kepessegnek tunik :) nekem vagy otletem nincs, vagy ha el is tervzem mit fozok akkor tuti pont nem lesz arra idom vagy mast kivanok :)

Szoval tapasztaltabb haziasszonyok praktikaira lennek kivanicsi, hogyan allitjatok ossze a heti menut?

Estleg van valami oldal ahol vannak keszen ilyen menuk/ vagy lehet onnan puskazni? :D vagy csak szakacskonyvbol kinezitek?

Elore is koszi a segitseget...

2010. jan. 24. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy elöször is megnézem az akciókat, és felirom, hogy mi az, amit szeretünk enni ebböl.

Nálunk a vasárnap mindig leves, húsétel és édesség, a hétfö a maradékok elfogyasztása - esetlen kicsit átvariálva.

A többi napokon nem sokszor van hús, egy nap van leves (egytálszerü, mint gulyás, bableves, krumplileves), egy fözelék feltéttel -hús vagy tojás is lehet, egy napon tészta, egyszer valami rakott vagy egyéb zöldséges étel, egyszer saláta, de föétel jellegü (sok zöldségfélével meg kevés húusal, tojással vagy sajjtal) illetve ezek variációja.

Célszerü úgy tervezni, hogy egy fözéssel több napra legyen belöle valami: pl. pörkölt, másik nap a maradékból rizseshús, rakott valami, hortobágyi palacsinta lesz; több tészát fözni, másnap rakott tészta vagy tésztasaláta, ha nokedli a körités, akkor a maradékból tojásos nokedli, stb.

Jó, ha egy ideig irod, hogy mit szerettek kajákat, és utánna ezekböl állitasz össze étrendet. Igy sokkal változatosabban, olcsóbban és kevesebb munkaval tudod megoldani az étkezést.

2010. jan. 24. 14:49
 2/8 A kérdező kommentje:
koszonom a segitseged! :)
2010. jan. 24. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha van még kérdésed, irhatsz privát is, szivesen segitek, ha tudok.
2010. jan. 25. 08:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!hasonlóan az első kedves válaszolóhoz, nalunk is naggyából úgy van.alapélelmiszereknek mindig kell otthon lenni, arra nagyon ügyelek, hogy ne foggyon ki semmi.

mindig nézzük a szórólapokat, ami akciós és megéri, abból veszünk.nagyobb sütés főzés hét végén, ezt megbeszéljük, altalában egyik nap szaftos, másik nap valami szárazabb / sült, rántott /. leves minden vasárnap, de nem mnindig húsleve.minden maradékot, még, ha egy adag is lefagyasztok, hét közben egyikőnknek jó.

a hétköznapi főzés csak kettőnkre , úgy megy , hogy megnézzük mi van otthon,, kitaláljuk a másnapi vacsorát, ha esetleg még valami kell hozzá, munkából hazamenet megvesszük.de mi sem szünk mindennap húst, legalábbis színhúst nem, esetleg sült virslit.eszünk főzeléféléket,

tésztaféléket, gombás ételeket, tojást.csinálok házi

kenőmájast, szendvicskrémeket, a melegszendvicset is beiktatjuk legalább egyszer egy héten.

Ha kezdő háziasszony vagy egy jó alapszakácskönyv nagyon

jó segítség lehet.Tanít és ötletet ad.

én több mint 40 év háztartásvezetés múlttal sem röstellem

elővenni,sőt a férjem is böngészi őket, a hétvégi menü

kitalálásához.

Nagyon sok örömet és sikerélményt kívanok Neked!

üdv.-eri-

2010. jan. 25. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok - még csak annyit, hogy csak hetente egyszer megyek bevásárolni, mert igy sokkal kevesebbet költök, mint ha minden nap veszek valamit, hét vége elött megyek mégegyszer, hogy a friss zöldségféléket beszerezzem, de ennél többet nem költök.
2010. jan. 25. 12:39
 6/8 anonim ***** válasza:

-eri- és az elsö ötletei igen jók, nalunk még van egy olyan szokás, hogy ha marad valamiböl EGY adagnyi, akkor azt lefagyasztjuk, és kb. havonta egyszer (föként hónap vége felé) tartunk egy "maradék-evést", amikor mindenki valami lefagyasztott maradékot kap, igaz, hogy mindenki mást, de a gyerekenek (3 majdnem felnött) még vicces is.

Igy a kevés maradékot se kell kidobni és mindig van otthon egy aranytartalék, ami átsegithet a szükebb napokon.

Abban meg nagyon igaza van -eri- nek, hogy tanulni sose szégyen, már 42 éve fözök naponta, de még mindig szivesen fogadok minden hasznos tippet.

2010. jan. 25. 12:43
 7/8 A kérdező kommentje:

Jajj, nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyit segitettetek!

Koszonom Nektek!

Fozni azt eleg jol tudok, csak az ilyen "modszerekkel" meg nem nagyon vagyok tisztaban.

Mi is egy honapban egyszer csinalunk nagyobb bevasarlast, igy hetente mar csak kenyer-tej-friss zoldsegek/gyumik marad es sok penzt sporolunk ezzel, meg nem lesz az ember az impulzus vasarlas aldozata :)

Koszonom a segitseget, ha van meg kerdesem majd lehet meg zaklatlak titeket! ;)

Puszi :D

2010. jan. 25. 17:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök,hogy helyettem is feltetted ezt a kérdést.Azt hittem,csak én vagyok így ezzel.Nálunk minden héten van melegszendvics,spagetti,esetleg egy kis melegszendvics vagy spagetti.Nagyjából ennyi volt eddig a hétköznapi vacsoránk.Minden hétvégén úgy állok neki főzni,hogy akkor ez most 1-2 napig elég lesz,de persze már hétfő este nincs belőle semmi.A múlt héten azonban már előre tervezett menüm volt,ami a harmadik napig be is vált.Aztán valami miatt borult a mutatvány.Hát sok sikert neked is!(és magamnak is)
2010. jan. 25. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!