Hogyan kell nyújtani a lángost?
Figyelt kérdés
A recept szerint ha megkel nyújtani kell.Nem lesz akkor túl lisztes?Most elég ragacsos.Ez az Andi konyhája féle.2014. okt. 17. 16:16
1/6 anonim válasza:
Egy-egy gombócot megfogsz és széjjelhúzod kézzel lángos formára, nem kell külön lisztezni.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem,de ragacsos,a kezemhez ragad,így hogy formázzam?
2014. okt. 17. 16:59
3/6 anonim válasza:
Olajos kezzel kell,nem lisztes deszkan.
4/6 anonim válasza:
Olajos "közegben". Tehát a tészta is olajos felületű legyen, meg a kezed is.
Vékonyan leolajozott műanyag tálcára szoktam kiszaggatni a gombócokat, a tetejét picit leolajozom, hogy a gázok ne szökjenek el, és hogy a továbbiakban ne ragadjon.
Így utókelesztem.
Ha megkelt, olajos kézzel felszedem a tálcáról, körbe-körbe csak úgy a levegőben széthúzom, és már mehet is a forró zsiradékba sülni.
5/6 A kérdező kommentje:
Megcsináltam,jó lett,köszönöm mindenkinek.
2014. okt. 17. 18:36
6/6 anonim válasza:
Én a súlyánál fogva szoktam hagyni, hogy nyúljon. Ha jól meg van kelve sikerülni fog. Megfogod a tetejénél és szépen hagyod, hogy lehúzza az alját a súlya és így forgatom körbe. Így nem szakad el, nem nyújtod el a szálát, és sokkal omlósabb marad sütés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!