Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almàspiténél milyen...

Almàspiténél milyen vastagra kell nyujtani a tésztàt?

Figyelt kérdés
kb. 1 centi?
2014. szept. 19. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ujjnyi vastagra kell általában, de én úgy szeretem ha sok a tészta :)
2014. szept. 19. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Én vékonyan szeretem, sok töltelékkel, van, hogy 1 centinél is vékonyabbra nyújtom, de én teszek bele sütőport is és attól duplájára dagad a tészta.
2014. szept. 19. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én linzertésztából csinálom, és 2-3 miliméterre nyújtom a tésztát.
2014. szept. 19. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is 2-3 mm-re nyújtom, és sok almát teszek bele.az 1 centi nagyon durván vastag tészta lenne.

Én a következő arányban csinálom:

30 deka liszt, 20 vaj/ráma, 10 deka porcukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja, egy teáskanál sütőpor,

annyi (1-2 kanál )tejföl, hogy rugalmas tészta legyen.Elfelezem,fél órát pihentetem.

Nagyon alaposan lisztezett deszkán nyújtom 2-3 mm vastagságúra.

Mi vékony tésztával szeretjük, és valóban a vékonyra nyújtott tészta is a sütőportól kissé megemelkedik.

2014. szept. 19. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Megcsinaltam, es egesz jo lett, csak a teszta valahogy olyan merev volt.Nagyon könnyen széttört, alig tudtam belerakni a tepsibe és miutàn kisült is nagyon morzsàlodott.Ez mitöl lehet szerintetek?Majdnem ugy csinaltam, ahogy az utolso mondta, egy masik recepttel:

-40 dkg liszt

-25 dkg vaj

-1 kanàl tejföl

-egy fél citrom héja meg leve

-1 tojàs

-fél csomag sütöpor

-12 dkg cukor


Lisztet még kellett, h tegyek hozzà, mert nagyon ragacsos volt.

Szerintetek mi lehetett a baj?

2014. szept. 19. 22:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy sok lett benne a liszt, azért törött.

Még egy kis tejföllel kellett volna puhítani.

Persze nekem sem sikerül mindig elsőre kinyújtani, van amikor szakadozik. ilyenkor összegyúrom újra, jól belisztezem a deszkát és kezdem újra a nyújtást :)alul -felül jó lisztesnek kell lennie, hogy a nyújtófára fel lehessen tekerni és a tepsibe varázsolni.

Én elég sokat sütök pitét, de nekem is van, hogy toldani kell mert kilukad, vagy elszakad.

De ez szerencsére a kész sütin nem látszik, ez csak az én titkom :D

A felső lapot mindig a maradék tojásfehérje és egy jó kanál tejföl villával felvert keverékével kenem át alaposan és nagyon szép pirozspozsgás, fényes lesz a teteje.

Utolsó válaszoló vagyok.

üdv.

2014. szept. 20. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Betetted a hűtőbe a tésztát legalább 1 órára nyújtás előtt?

Ha hűtés és pihentetés után nyújtod, akkor nem kell hozzá liszt, talán túllisztezted, legfeljebb az alját lisztezed alá, tojás fehérjét nem szoktam beletenni, csak 1 sárgáját, mert az is keményíti a tésztát, legalábbis úgy vettem észre.

2014. szept. 20. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én csak félórát pihentetem, igaz, hűtőben. De akkor is előfordulhat szakadás, szóval nem tudni miért is.. XD.

Azért többnyire sikerül a pitém.A tésztába tojásfehérjét én sem teszek, csak, mint írtam, tejföllel felverve a tetejére.

Remélem, hogy a kedves kérdezőnek is előbb-utóbb pitesikere lesz :))

2014. szept. 20. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Tulajdonkeppen sikere volt, mert finom lett éS ma pl. màr egész jol lehetett vàgni is(miutàn egy éjszakàt àllt.)

Szerintem tényleg az lehet a baj, hogy sok lisztet tettem hozzà, és kevés tejfölt.Na és legközelebb a tajàsfehérjét is kihagyom :-) Amugy ahhoz képest, hogy elöször csinaltam, egész jo lett :-)Köszi a segitseget :-)

2014. szept. 20. 15:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!