Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hosszú szemű rizst másképp...

Hosszú szemű rizst másképp kell főzni?

Figyelt kérdés
Eddig mindig gömbölyű rizst használtam, olajon megpirítottam, felöntöttem másfélszeres vizzel, fedő nélkül főztem amíg el nem fogyott a víz, majd a gáz elzárása után fedő alatt pároltam 10-15 percet. Most vettem hosszúszemű rizst mivel olvastam hogy az jobb köretnek, viszont ugyanezzel az elkészítési móddal a végeredmény nagyon ragadós lett, rosszabb lett mint a másik fajta rizzsel.
2014. okt. 15. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Én mindig ugyanúgy csinálom, mint te, csak hosszúszeművel, és mindig tökéletesen pergős lesz .

Ráadásul semmi extra rizst nem használok, többnyire a pennys elefántost.(piris zacskós)

Talán valami rossz rizst fogtál ki.

2014. okt. 15. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Azon mondjuk nem lepődöm meg, hogy nem lett jó, azon inkább, hogy a gömbölyű szemű így jó.

1,7 alatt nem is találkoztam még rizzsel, (mármint a víz szorzója) ráadásul úgy, hogy végig fedő alatt párolva.


A-s, vagy B-s rizs?

2014. okt. 15. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja, nem várom meg a választ, a ragadósság több okból lehet.

Pl

nem volt eléggé lepirítva a rizs. Teljesen tört fehérre kell, sőt, ha a róla lepergő keményítő por már picit barnás, akkor jó, úgy lesz szép pergős.


Nem volt elég meleg a felöntő víz. Ez egyszerű, annak forrásban kell lenni.


Felöntés után fedd le, vedd kis lángra, és ha már a tetején nincs víz, akkor zárd el, és pihentesd.


B-s rizst 1,7-1,8-szoros vízzel önts fel.

A-s rizst 2-2,2-szoros vízzel.

2014. okt. 15. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Persze a gömbölyű rizs nem tökéletes de nem is rossz. Azért próbáltam ki a hosszúszeműt mert én is jobb végeredményre számitottam. Egyébként nem vagyok egy konyhatündér, ha legközelebb csinálok megpróbálom a harmadik kommentelő szerint és amjd megírom mi lett a vége, amit most főztem ugyis magamnak csináltam szerencsére :D
2014. okt. 15. 19:38
 5/8 anonim ***** válasza:
En a rizst mindig bögrevel merem-1bögre rizs,2bögre viz.Sokkal finomabb,ha a vizbe teszel husleveskockat,vagy vegetat.
2014. okt. 15. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Az A vagy B jelzés a rizs fizikai tisztaságát és állapotát jelenti ( szennyeződés,tört szemek is pl )

Mind a gömbölyű, mind pedig a hosszúszemű rizsből lehet A vagy B minőség. Tehát a hozzáadott víz mennyiségét nem ez a jelzés befolyásolja.

2014. okt. 16. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Aki nem hiszi, járjon utána... ne csak lepontozzon!
2014. okt. 17. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Megint megpróbáltam megfőzni a rizst, a kommentelő szerint csinálva, olajon megpirítottam, felőntöttem forró vízzel, majd kis lángon fedő alatt kezdtem főzni, 8 perc múlva mentem vissza de mire odaértem már le is égett az egész. Sajnos ezzel a rizsel nem boldogulok, ha fedő nélkül csinálom ragadós lesz olyan mintha nem szivná magába a vizet (Gondolom mert hamar elfogy a víz és nincs ideje megfőnni), így meg leégett. Szóval vki részletesen leírhatná hogyan csináljam mert ez katasztrófa. :D

Ha harmadjára sem fog sikerülni maradok a gömbölyűnél azt legalább ehetőre csinálom :D

2014. okt. 21. 19:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!