Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan vehetném rá, hogy...

Hogyan vehetném rá, hogy másképp főzzön?

Figyelt kérdés

Párom anyukájáról lenne szó.

Úgy alakultak a dolgok, hogy a páromhoz "kellett" költöznöm, mert így könnyebben intézhető az iskolába járásom. (Első szakma, 5 percnyire van a suli)

Szeretem az anyukáját, aranyos, lehet vele beszélgetni, jól is főz, de szinte mindig ugyan azokat.

Tudom, ez legyen életem legnagyobb gondja, de már nagyon unom, hogy 3 hónapja szinte mindig ugyan az van.

A kajából különösebben nincs hiány, amikor hazalátogatunk mindig hozok húst, tojást, meg egyéb segítségeket, amit épp tudnak anyukámék adni, szóval ilyen szempontból különösebben nincs gond, meg megértjük, ha dolgozik vagy már fáradt.

Többször is felajánlottuk már, hogy elvállaljuk a főzést, nekünk nem probléma, ha fáradt, akkor pihenjen, de mindig csak legyint, hogy megcsinálja ő.

(A menü igazából annyi szokott lenni, hogy húsleves [ez szinte mindig, kéthavonta 1x más] sült/rántotthús és sültkrumpli, esetleg valami nagyon száraz tésztaétel. Havonta 1x más.

Én otthon megszoktam, hogy változatos a kaja, pedig mi sem élünk olyan jól.

Nyíltan nem merjük neki megmondani, mert amikor egyszer párom megtette, nagyon felkapta a vizet.

2014. szept. 30. 18:29
 1/9 anonim válasza:
83%
Segits a fozesben ujitsal a kozos fozes soran.
2014. szept. 30. 18:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Az ebéd délre mindig kész van, iskola mellett sajnos ez nem megoldható.
2014. szept. 30. 18:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetéeg kezd apránkéntn azzal, hogy felajénlkod, hogy csinálod a hús mellé a köretet, egyszer salátát, máskor rizst, hogy ne mindig krumpli legyen. Aztán bevetheted azt, hogy a rántani való húst elkészíted másképpen, pl. szalonávval göngyölve. vagy a tésztára felajéánlod, hogy te készíted el az öntetet, és akkor pl. a túrós tészta öntetét csinálhatod szaftosabbra (anyu mindig csak túróval csinálta, én tejföllel kikeverem) Talán így nem érezné azt, hogy nem felel meg az ő étele, és ez így apránként nem egy nagy érvágásnak tűnik, mert nem teljesen új ételeket kértek, hanem tulajdonképpen az ő ételeit csak egy kis csellel.
2014. szept. 30. 18:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Látom, közben válaszoltál, de a csel akkor is bevethető: a körete suli előtt is megcsinálhatod, pl. a salátának még jó is, ha áll pár órát, hogy összeálljanak az ízek. a hús is előkészíthető már előző este is.
2014. szept. 30. 18:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezt majd kipróbáljuk, bár ezzel is az a baj, hogy rengetegszer kérdezem meg, hogy segítsek-e neki valamiben, de mindig nemlegest választ kapok. :/

2014. szept. 30. 18:41
 6/9 anonim válasza:
100%
Kérd meg, hogy tanítson meg főzni (még ha tudsz akkor is). Mond, hogy letöltöttél recepteket, de nem tudod hogyan állj neki. Így talán ha együtt csináljátok több dolgot is tudtok főzni.
2014. szept. 30. 18:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nemleges választ ad, illemből. de ne úgy kérdezd, hogy segíthetsz-e egyáltalán, hanem mond, hogy segíteni szeretnél és miben segíthetnél.
2014. szept. 30. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd azzal, hogy egy hétvégén korán felkelsz, és megleped, mire felébred. :)
2014. szept. 30. 19:25
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen lepd meg egy vacsorával őt és a barátod családját, mire hazaérnek :)
2014. szept. 30. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!