Rántott húst lehet vajban sütni?





Tojás első osztályú vajban, de való igaz, h rántotthúst eléggé költséges lenne.
Inkább akkor natúr csirkemellet.





A rántott húst bő zsiradékban kell sütni. Nagyon sok vaj kellene hozzá, és az könnyen meg is ég.
Csirkemellet ne süss, mert az nagyon száraz lesz.





Nem tenném semmi pénzért sem. Egyrészt mert nagyon drága lenne, másrészt , mert teljesen más ízt adna a rántotthúsnak.
Rövidebben a véleményem, hogy NEM.





(...)
Nagyon fontos a sütéshez használt zsiradék minősége és mennyisége.
Alkalmas e célra a semleges ízű mogyoróolaj, a jó sertészsír, de a legjobb a tisztított vaj vagy annak egyik Nyugat-Európa szerte kapható formája, a Butterschmalz (vajzsír). (Vannak, akik olajban sütik, majd végül egy-két másodpercre habzó vajba teszik.)
Az edény legyen vastag falú, hogy tartsa a hőt. Körülbelül 2 cm magasan kell megtölteni zsiradékkal: a szelet „ússzon”, de ne merüljön el. Sütés közben az edényt gyakran mozgassuk, hogy a zsiradék hullámszerűen újra és újra csapjon át a húson. Ettől lesz levegős, „puffadt” a panírung. (A bécsiek ezt „souflieren”-nek, azaz felfújásnak nevezik.) Jó bécsi szeletre ugyanis sosem tapad rá a bunda.
Ehhez nem tudok mit hozzátenni, a cikk szerzői jobban értenek a kérdéshez, mint én vagy az ide kommentelők többsége. :) Mi olajban szoktuk sütni, de tisztított vajban lehet, hogy kipróbálom egyszer, bár az aztán végképp nagyon drága. Viszont az úsztatást és hullámzást megfogadtam a fenti receptből (ahogy a panírba reszelt parmezánt is), és ezek a tippek elég jól beváltak. :)










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!