Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott húst lehet vajban sütni?

Rántott húst lehet vajban sütni?

Figyelt kérdés
Csak vajban vagy margarinban lehet rántott húst sütni? És ha igen hogyan? Köszönöm.
2014. okt. 15. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, csak kár érte. Zsírban/olajban szoktuk, mivel a rántott hús után leginkább annyira elhasználódik, hogy legtöbbször ki is öntjük. A vaj/margarin ehhez eléggé drága.
2014. okt. 15. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
56%

Tojás első osztályú vajban, de való igaz, h rántotthúst eléggé költséges lenne.

Inkább akkor natúr csirkemellet.

2014. okt. 15. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

A rántott húst bő zsiradékban kell sütni. Nagyon sok vaj kellene hozzá, és az könnyen meg is ég.

Csirkemellet ne süss, mert az nagyon száraz lesz.

2014. okt. 15. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

Nem tenném semmi pénzért sem. Egyrészt mert nagyon drága lenne, másrészt , mert teljesen más ízt adna a rántotthúsnak.

Rövidebben a véleményem, hogy NEM.

2014. okt. 15. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

[link]

(...)

Nagyon fontos a sütéshez használt zsiradék minősége és mennyisége.

Alkalmas e célra a semleges ízű mogyoróolaj, a jó sertészsír, de a legjobb a tisztított vaj vagy annak egyik Nyugat-Európa szerte kapható formája, a Butterschmalz (vajzsír). (Vannak, akik olajban sütik, majd végül egy-két másodpercre habzó vajba teszik.)


Az edény legyen vastag falú, hogy tartsa a hőt. Körülbelül 2 cm magasan kell megtölteni zsiradékkal: a szelet „ússzon”, de ne merüljön el. Sütés közben az edényt gyakran mozgassuk, hogy a zsiradék hullámszerűen újra és újra csapjon át a húson. Ettől lesz levegős, „puffadt” a panírung. (A bécsiek ezt „souflieren”-nek, azaz felfújásnak nevezik.) Jó bécsi szeletre ugyanis sosem tapad rá a bunda.



Ehhez nem tudok mit hozzátenni, a cikk szerzői jobban értenek a kérdéshez, mint én vagy az ide kommentelők többsége. :) Mi olajban szoktuk sütni, de tisztított vajban lehet, hogy kipróbálom egyszer, bár az aztán végképp nagyon drága. Viszont az úsztatást és hullámzást megfogadtam a fenti receptből (ahogy a panírba reszelt parmezánt is), és ezek a tippek elég jól beváltak. :)

2014. okt. 16. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 bumbi02 ***** válasza:
76%
Ahogy előttem írták, a vaj megégne, ezért érdemesebb tisztított vajat használni, amit felettem írtak: Butterschmalz. Nem tudom hogy Magyarországon lehet-e kapni, de ha nem lehet, érdemesebb olajban kisütni, majd még vajon átpirítani, ha mindenképp szeretnéd a vajas ízhatást. Szerintem finomabb vajban sütve, mint zsírban, vagy olajban, és nem feltétlen kell bő zsiradékban sülnie a rántott húsnak. Egy ujjnyi zsiradék már elég hozzá, hogy átsüljön, ha meg van klopfolva.
2014. okt. 16. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Én most vajban sütöttem pár szeletet, mert nem volt olaj vagy zsír itthon. Finom így is, de több adaghoz több vaj kéne, meg megég egy idő után.
2021. okt. 3. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!