Ez a hús milyen lehet?
A neten olvastam, hogy valaki így csinálja a rántott húst:
"Minden tiszteletem ellenére, azt kell mondjam: a szerzők - legalábbis részben - tévúton járnak. Egy valamire való rántott hús aképp kezdődik, hogy a karajt vékonyra vágva, az alantas klopfolás úgyszólván teljes mellőzésével, fokhagymás--sós-zelleres-mustáros tejben, mintegy két napig pácoljuk, majd ezt követően reszelt dióval és füstölt sajttal ízesített panírozásba fogunk. Minden más háborús bűnnek számít."
Csak én nem hallottam még erről?
Milyen lehet?
Lassú... 2 nap pácolás :O A húsokhoz nem értek, szoktak velük ilyet? Huhh.
A fokhagymás tejben áztatásról hallottam már, a dió és a füstölt sajt ízletes... Nem rossz ötletek, de hogy más háborús bűn... Egyesek nagyon elvetették a sulykot.
Az a jó, ami a célközönségnek tetszik :) Nekem is van egy amúgy roppant szórakoztató szakácskönyvem, amit direkt a stílusa miatt szereztem. A szerző megrögzötten gyűlöli a hagymákat, de attól még nekem eszembe nem jutna kihagyni a legtöbb ételemből (ami nem édesség, abban jó szokott lenni)... Ízlések és pofonok, ugye.
Még ha sokan vallási kérdést csinálnak is a táplálkozásból, nem kéne.
a pácolás alapvetően jót tesz a húsoknak, fokhagymás tejet én próbáltam már, és nem rossz, sőt! nem kell tőle megijedni. finom lesz a végeredmény. :)
viszont a 2 nap pácolás szerintem túl sok, főleg, ha éhes vagy. igazából minél hosszabb ideig pácolod a húst, annál jobban beissza az ízeket, de szerintem ha egy éjszakára hagyod így (természetesen a hűtőben), az bőven elég. mi úgy szoktuk, hogy előző este, lefekvés előtt bepácoljuk, aztán másnap fogunk hozzá, ebédidőre. :)
Nem kell ezen kiakadni. Nekem nagyon úgy tűnik a megfogalmazásból, hogy ez egy nagyon régi recept leírása, eredeti szöveggel. Olvasgattam már régi recepteket még 1800-as évekből valót is. Bizony valóban teljesen más hangnemben szólították meg az embereket. Egyes megjegyzések, mint ez a "háborús bűn" inkább viccnek számított. Sokáig valóban nem klopfolták a húst, inkább érlelték vagy pácolták. Azért is gondolom, hogy régi, nekem az "alantas" is erre utal, talán akkor jöhetett divatba. A klopfolás amolyan gyorsított eljárás. Régebben sokkal többet pepecseltek egyes ételekkel, amik bár nagyon vonzóak, de tényleg manapság az embernek nincs rá ideje.
Hogy ez sznob lenne, számomra ez az abszurd. Sokkal inkább sznob az, aki szerint egy valamit, csak egyféleképpen lehet és sehogy másképp. Vagy talán vonzóbb lenne mindenki számára, ha a fenti ételt nem rántott húsnak neveznék,hanem kapott volna valami új nevet? Akkor rögtön ínyencségnek számtana.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!