Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a hús milyen lehet?

Ez a hús milyen lehet?

Figyelt kérdés

A neten olvastam, hogy valaki így csinálja a rántott húst:


"Minden tiszteletem ellenére, azt kell mondjam: a szerzők - legalábbis részben - tévúton járnak. Egy valamire való rántott hús aképp kezdődik, hogy a karajt vékonyra vágva, az alantas klopfolás úgyszólván teljes mellőzésével, fokhagymás--sós-zelleres-mustáros tejben, mintegy két napig pácoljuk, majd ezt követően reszelt dióval és füstölt sajttal ízesített panírozásba fogunk. Minden más háborús bűnnek számít."


Csak én nem hallottam még erről?

Milyen lehet?



2014. okt. 8. 00:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Lassú... 2 nap pácolás :O A húsokhoz nem értek, szoktak velük ilyet? Huhh.


A fokhagymás tejben áztatásról hallottam már, a dió és a füstölt sajt ízletes... Nem rossz ötletek, de hogy más háborús bűn... Egyesek nagyon elvetették a sulykot.

Az a jó, ami a célközönségnek tetszik :) Nekem is van egy amúgy roppant szórakoztató szakácskönyvem, amit direkt a stílusa miatt szereztem. A szerző megrögzötten gyűlöli a hagymákat, de attól még nekem eszembe nem jutna kihagyni a legtöbb ételemből (ami nem édesség, abban jó szokott lenni)... Ízlések és pofonok, ugye.

Még ha sokan vallási kérdést csinálnak is a táplálkozásból, nem kéne.

2014. okt. 8. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

a pácolás alapvetően jót tesz a húsoknak, fokhagymás tejet én próbáltam már, és nem rossz, sőt! nem kell tőle megijedni. finom lesz a végeredmény. :)

viszont a 2 nap pácolás szerintem túl sok, főleg, ha éhes vagy. igazából minél hosszabb ideig pácolod a húst, annál jobban beissza az ízeket, de szerintem ha egy éjszakára hagyod így (természetesen a hűtőben), az bőven elég. mi úgy szoktuk, hogy előző este, lefekvés előtt bepácoljuk, aztán másnap fogunk hozzá, ebédidőre. :)

2014. okt. 8. 04:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez a hús így nagyon finom lehet, de sokallom a két napig pácolást. Túlzásnak találom a zellert a fokhagymával és mustárral. A zeller annyira sajátos íz, kár (nem háborús bűn) mással párosítani. Emellett pimaszság azt írni, hogy "háborús bűnnek számít", meg a "tévúton járnak". Ez is csak egy változata rántott húsnak. Hozzáteszem még, hogy ismereteim szerint az eredeti rántott hús nem is karajból, hanem borjúhúsból készül
2014. okt. 8. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik, kifogom próbálni. Én nem sokallom a pácolást, minél tovább pácolódik a hús, annál finomabb és puhább lesz. A marhahátszín steak húst én is napokig szoktam pácolódni, utána olyan lesz, mint a vaj. Csak az ilyesmit előre be kell tervezni. :-)
2014. okt. 8. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 Trafó1 ***** válasza:
68%
Sznobista hozzá állás mint borkóstoláskor a felülfogalmazás, agyon van bonyolítva, a hús ízét szerintem már alig érezni, talán ha romlott lenne a hús akkor csinálnám, persze nem saját fogyasztásra hanem ellenségnek.
2014. okt. 8. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
Az eredeti rántott hús borjúhúsból készül és tényleg úgy a legjobb ha a hús nincs potyolva, klopfolva, nem szabadna összezúzni a rostjait. Finomabb is ha nem papírvékony és érzed a hús ízét is. A fűszerezés és pácolás ízlés dolga, én rántott húsnak valót soha nem pácoltam és mindig nagyon finoman megpuhult a bundában. Só, bors, liszt, tojás, házilag készített, nem szitált prézli és nem lehet mellényúlni...
2014. okt. 8. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem az a problémám, hogy más hogyan készít el egy ételt, hanem, ha mindenki mást elítél, aki nem úgy csinálja mint ő. Ráadásul minősíthetetlen stílusban. Halászlét és lecsót is sokféleképpen lehet készíteni, mindenki esküszik a saját receptjére. De: normális ember tekinti tévútnak a másik ember módszerét.
2014. okt. 8. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell ezen kiakadni. Nekem nagyon úgy tűnik a megfogalmazásból, hogy ez egy nagyon régi recept leírása, eredeti szöveggel. Olvasgattam már régi recepteket még 1800-as évekből valót is. Bizony valóban teljesen más hangnemben szólították meg az embereket. Egyes megjegyzések, mint ez a "háborús bűn" inkább viccnek számított. Sokáig valóban nem klopfolták a húst, inkább érlelték vagy pácolták. Azért is gondolom, hogy régi, nekem az "alantas" is erre utal, talán akkor jöhetett divatba. A klopfolás amolyan gyorsított eljárás. Régebben sokkal többet pepecseltek egyes ételekkel, amik bár nagyon vonzóak, de tényleg manapság az embernek nincs rá ideje.

Hogy ez sznob lenne, számomra ez az abszurd. Sokkal inkább sznob az, aki szerint egy valamit, csak egyféleképpen lehet és sehogy másképp. Vagy talán vonzóbb lenne mindenki számára, ha a fenti ételt nem rántott húsnak neveznék,hanem kapott volna valami új nevet? Akkor rögtön ínyencségnek számtana.

2014. okt. 8. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A stílusból úgy tűnik mintha Váncsa István írta volna, ő amellett, hogy elég jól főz meglehetősen egyedi a humora is. Sztem nem kell mellre szívni.
2014. okt. 8. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, amúgy bírom a stílusát, tőle a "háborús bűn" nem bűn :-) Ha Ő írta és nem régi a recept, akkor elképzelhető, hogy ragadott ki a régies receptírás stílusából.
2014. okt. 8. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!