




Abdul Kocka.
A kókusz golyó tésztáját begyúrjuk. A tésztába apróra vágott datolyát, fügét + még tetszőleges aszalt gyümölcsöt keverünk.A datolyához és a fügéhez nagyon jól illik a meggy ,barack ,és áfonya.
A masszát egy fóliával béleled, tepsibe simítjuk. Hü, tőbe tesszük pár órára.
Ha megkeményedett, akkor közepes kockákat vágunk belőle.
Olvasztott ét csokiba vagy piritott aprított dióba vagy mandulába forgatjuk.





Reszelt Túrós
Hozzávalók
40 dkg liszt
15dkg porcukor
25dkg ráma
1 csomag sütőpor
1 tojás sárgája
3 evő kanál kakaó
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle.
A két cipót betesszük 60 percre a fagyasztóba.
Töltelék:
1kg túró
25dkg porcukor
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje.2 zacskó vaníliás cukor
3 evő kanál búzadara
A tölteléket habosra kik verjük, majd 3 felvert tojás fehérjét hozzájuk.
Az első cipót kivesszük, a fagyasztóból a tepsi aljára reszeljük.
Rá rakjuk a kikevert tölteléket. Majd a másik sípot ráreszeljük a töltelékre.
Előre melegített 170 C: os sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
A tetejére csoki mázat teszünk





Bögrés-egyszerű (tök mindegy, mekkora bögre, de ugyanazzal mérj, nekem ez 250 dl):
- 1,5-2 bögre liszt
- kb. 1 bögre cukor
- 1 bögre tej (de én fele tej, fele víz arányt használok)
- fél-egy deci olaj
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- fahéj, és 1 cs. vanilin cukor (most vaníliás tejből készítettem, ami pótolta ezt))
1. bekapcsolod a sütőt, hogy melegedjen
2. minden hozzávalót egybeöntesz és robotgéppel összekevered (nekem még szokott bele kelleni pici víz)
3. tepsit olajozod-zsemlemorzsázod és belezuttyintod a masszát
4. gyümölccsel (amit előtte érdemes belisztezni, hogy ne süllyedjen az aljára), csokival, mazsolával, meg amit szeretnél bele megszórod
4. 150-160 fokon alul-felül módon addig sütöd, míg már nem ragad a villára (kb. 20 perc, de én még rá szoktam húzni, hogy kicsit "megkapja" a tetejét)
Kb. heti rendszerességgel sütöm, mert pikkpakk kész, omlós és finom - letakarva még 3-4 nap után sem szikkad (sőt, én egy hetesen is megettem, nem sok különbség volt állagban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!