Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sós valamire vágyom, van...

Sós valamire vágyom, van bevált receptetek?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 7. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Kefires Lángos

1kg liszt 1 evő kanál só

3pohár kefir/a legkisebb kiszerelésü/

2tojás sárgája

2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk

Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.

2014. ápr. 7. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

PUHA SAJTOS


Hozzávalók

50dkg liszt

2,5dkg élesztő

1 kávés kanál só

2db kocka ráma

1tojássárgája

Kevés tejföl

1 evő kanál zsír

15-20dkg reszelt sajt a tetejére

A hozzávalókból az 1ráma kivételével tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk.

A megmaradt 1 rámát rákenjük, a tésztára: Összehajtogatjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük: Másnap kinyújtjuk, majd 2X 20 perces pihentetéssel, hajtogatjuk: Ha ízesiteni szeretnék akkor a vajra lehet hajtogatás elött apróra vágott medvehagymát ,vagy apróra vágott kolbászt,tenni.

Tetszőleges formára szaggatjuk: A tetejét meg szórjuk a reszelt sajttal:


170C –os sütőben addig sütjük, amíg azt nem látjuk, hogy KB 4-5 perc múlva kész.

Amikor már csak ez a 4-5 perc van, vissza ki kell venni az, sütöböl. / Mert a zsiradék miatt tovább sül /

3 napig puha marad.

2014. ápr. 7. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Napokig eláll, omlós porhanyós az alábbi sós rudacska.


30 deka liszt, 20 deka zsír vagy 25 deka ráma, 10 deka reszelt sajt, 6 evőkanál hidegvíz 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1 teáskanál só, ami ízlés szerint kicsit több is lehet.

A zsiradékot elmorzsókáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. fél órát pihentetjük.

Utána ujjnyi vastag lappá nyújtjuk, és derelyevágóval (késsel ) csíkokat vágunk belőle kb 1-1,5 centiseket.ezeket aztán 5-6 centiméteresekre szabjuk.

megkenjük egész tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal, szezámmal, köménnyel tetszés szerint.

sütőpapíros tepsikbe rakosgatjuk őket, nem túl közel, mert megnőnek.

előmelegített, kb 180 fokos tepsiben aranysárgára sütjük.

Nagyon sokáig elálló, finom sós süti.

2014. ápr. 7. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Van finom zöldborsótorta receptem, cikkekre vágva kell szeletelni, mutatós és nagyon finom. Munkahelyi névnapra is szoktam sütni, mindig nagy sikere van, de itthon vacsorára is volt, hogy elkészítettem.
2014. ápr. 7. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Tante Fanni leveles teszta+fustolt sajt+reszelt gouda, trappista vagy edami+1 tojas+so ha kell.

Leveles tesztat kockara vagni, megtolteni egy kis kocka fustolt sajttal, osszehajtani, tojassal lekenni, jo sok reszelt sajttal megszorni. Sutopapiros tepsibe tenni, 15 percre elomelegitett sutobe tenni es kesz.;))

2014. ápr. 7. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!