Hányféle ételt főzöl viszonylag gyakran?
Ugyan nem kérdezted, de így könnyebb összeszámolnom: cukkinikrémleves, rakott krumpli, paprikás krumpli, tökfőzelék, krumplifőzelék, palacsinta, lasagne, túrós tészta, carbonara tészta, kínai édes-savanyú.
Ennyi. Ezeket biztosan megfőzöm minden hónapban, van amelyiket többször is. Szóval 10. :)
Hát én sem számoltam valóban még össze, de úgy 30-40 ételféleség van, amit zsinórban meg tudnék főzni , anélkül, hogy ismételném valamelyiket. Persze ez a valóságban nem így van, mert, ha pl két hét múlva újra megkívánunk pl valamit, simán megfőzöm azt.
ez a szám kb a családi ízlés szerinti repertoár, de természetesen én is bármit megfőzök ezen kívül is, ha úgy adódik, főleg, ha egy jó receptre akadok.
Hogy a legegyszerűbbet mondjam az ismétlődők közül, rántott muszáj kéthetenként csinálnom, mert az unoka imádja, még a kosármeccsre is visz belőle délután :)
persze ezt is igyekszem változatosan készíteni, előre pácolva, vagy valamilyen prézlis variációban.
egy hétnél többre nem is tervezek menüt, azt is jó, ha tudom tartani. Sokszor csak ad hoc módon, hirtelen felindulásból főzök valamit.
Szerintem mások is így vannak, hogy sokkal többet/többfélét tudnak valójában főzni, mint amik egy adott időszakban nagy általánosságban az asztalra kerülnek.
Alapvetően meghatározó a családtagok igénye, legalábbis és aszerint főzök.
Erre nehéz válaszolni, túl sokszor váltok életmódot :)
Sokat variálok, de inkább csak édesség s egyéb nem főétel terén s ott is van olyan, ami pár naponta készül, mert szeretjük. Illetve a vegyes zöldségleves (nekem ez is főétel, ritkán főzünk egyszerre többfélét) összetétele mindig más.
Nagyon szeretek egy csomó ételt, így engem nem zavar, ha nyáron heti 5-ször van lecsó. Tavaly azt csináltam, idén valamiért nem.
Havi minimum egyszer van zöldségcurry (mondjuk ez se egyforma), lecsó (az nem gond, hogy tél van, raktunk el), káposztaleves, spenótfőzelék... A céklaleves és a kelkáposztafőzelék is gyakori. Vegyes zöldségleves néhány naponta van. Szeretem a változatosságot, de ez ismétlődésekkel is megvan.
Ami váltakozik:
- lecsó, ám igyekszünk változatosan (néha zakzuke, máskor tradi., tojással, aztán nélküle...)
- pizza - ilyen-olyan feltéttel
- jénais mindenes
- párolt-sült zöldség kolbásszal, virslivel, vagy tojásosan
- pita feltéttel (ez más és más)
- halrúd körettel
- palacsinta vagy süti - ezek kizárólag az én reszortjaim, általában, mikor megkívánom/juk, akár hétköznap is
Utálunk a konyhában ácsorogni, és gyorsan összedobható ételeket szeretünk. Meg minket nem zavar, ha sokszor esszük ugyanazt - jó, igyekszünk mindig változtatni rajta kicsit, hogy ne unjuk.
Utolsó vagyok:
Ugye mindennap eszünk főtt ételt, ami más és más, ezért ilyen egy tőről pattantak a hétvégi kajáink.
Meg általában rákattanunk egy valamire, és képesek vagyunk egymás után 5-6 alkalommal is elkészíteni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!