5 évesem csokitortát kért szülinapjára. Tudnátok nekem olyan recepteket küldeni, ami nem túl gejl és viszonylag könnyen elkészíthető? Nem vagyok egy nagy cukrász.
Figyelt kérdés
2014. okt. 8. 09:54
1/5 anonim válasza:
Az én 2 évesem is imádja a csokit, viszont nem akartam neki "csak" csokitortát csinálni. Kiegyeztem a lúdláb tortával, az csokoládés és tejszín, illetve még megy (vagyis kis gyümi is van legalább benne) :) Elkészítése egyszerű: sütni kell egy kakaós piskótát, a krémnél meg a csokoládést, tejszínt összeolvasztani, kihűlés után habosra verni, bele a meggy és lehet tölteni, díszíteni a tortát :) Neten sok recept van, hogy a pontos mennyiségeket lásd. Szerintem ez egyszerű, de finom torta :)
2/5 anonim válasza:
Mascarpone sajtba szoktam kevés vízzel étcsokit olvasztani, összekeverni, ez a krém. A piskóta a szokásos, 5 tojásos nálunk, tönkölylisztből. Amikor kész a piskóta, belül megtöltöm a krémmel, kívülről is rákenem a krémet és megszórom kevés kókuszreszelékkel. Plusz cukrot nemigen használunk, valami minimális van a piskótában, meg annyi, amennyi az étcsokiban van. A zsírmennyiség csökkenthető, ha mascarpone lightot használsz hozzá, de persze, azért még így is zsíros lesz picit. De ez nem érződik, nagyon finom krém, akár önmagában is ehető.
3/5 anonim válasza:
Bounty torta! Nagyon finom. Kókuszos, csokis, és én szoktam a tetejére gyümölcsöket is tenni (narancs, kivi, eper, szőlő...) zselatin-réteg alá.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket!
2014. okt. 8. 11:45
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!