Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A xilit mennyi cukornak felel...

A xilit mennyi cukornak felel meg? Illetve fehérliszt helyett mit használjak és milyen arányban?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy glutén és cukormentes piskótát valamilyen túrókrémmel ami szintén mentes. Ha erre valaki tudna receptet annak is örülnék:)
2014. okt. 8. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Xilitből felét szoktam.

Piskóta liszt nélkül: a liszt helyett kakaót raktam bele, de az csak feltekerősben műkődik :D

2014. okt. 8. 22:10
 2/3 anonim ***** válasza:

A xillitre azt írják, hogy kb. ugyanannyira édes, mint a cukor, vagy talán kicsit kevésbé, de az emberek érzékelése ettől eltérhet.

A gluténmentes lisztekhez nem értek, én simán elhagytam a gabonákat és kész :D Viszont nem szoktam piskótát sütni, más sütit is ritkán, de olajos magokat, néha maglisztet is használok. Ha biztosra akarnék menni, valamilyen keményítőt azért tennék hozzá, bár piskótánál annyira sok a tojás a lisztféléhez képest, hogy jó állagot kaphatunk máshogyan is. De ebben nincs tapasztalatom.

2014. okt. 8. 22:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Xilit hivatalosan ugyanolyan édesítő erejű, mint a cukor, szerény véleményem szerint édesebb, én kb. 3/4 annyit használok, mint ha cukrot tennék bele.

Ha a szénhidrátmennyiségre vagy kíváncsi, az 100/100, de mivel a xilit máshogy szívódik fel, ezért ha számolni kell, akkor a csak 60%-ával kell számolni.

gluténmentességben nem vagyok otthon.

2014. okt. 8. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!