A xilit mennyi cukornak felel meg? Illetve fehérliszt helyett mit használjak és milyen arányban?
Xilitből felét szoktam.
Piskóta liszt nélkül: a liszt helyett kakaót raktam bele, de az csak feltekerősben műkődik :D
A xillitre azt írják, hogy kb. ugyanannyira édes, mint a cukor, vagy talán kicsit kevésbé, de az emberek érzékelése ettől eltérhet.
A gluténmentes lisztekhez nem értek, én simán elhagytam a gabonákat és kész :D Viszont nem szoktam piskótát sütni, más sütit is ritkán, de olajos magokat, néha maglisztet is használok. Ha biztosra akarnék menni, valamilyen keményítőt azért tennék hozzá, bár piskótánál annyira sok a tojás a lisztféléhez képest, hogy jó állagot kaphatunk máshogyan is. De ebben nincs tapasztalatom.
Xilit hivatalosan ugyanolyan édesítő erejű, mint a cukor, szerény véleményem szerint édesebb, én kb. 3/4 annyit használok, mint ha cukrot tennék bele.
Ha a szénhidrátmennyiségre vagy kíváncsi, az 100/100, de mivel a xilit máshogy szívódik fel, ezért ha számolni kell, akkor a csak 60%-ával kell számolni.
gluténmentességben nem vagyok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!