Graham liszt helyett mit használjak?
A recept a következő: Almatorta
Hozzávalók: 2 pohár dióbél, 1 pohár zabpehely, fél pohár graham liszt, 1 pohár mazsola, csipetnyi só, 1 kanál reszelt citromhéj, 2 pohár víz, 5-6 alma
Az almát felszeleteljük és a tepsi aljába tesszük. A többit összeturmixoljuk, az alma tetejére öntjük és forró sütőben kisütjük.
Nincs itthon graham liszt. Mivel helyettesítsem? Lehetőségek: Teljes kiőrlésű rozsliszt, fehér búzaliszt, teljes kiőrlésű búzaliszt, lenmagliszt. Van továbbá zabpehely, zabkorpa, búzacsíra, árpapehely, hajdina, bulgur, köles, csicseriborsó (ezekből turmixolással szintén liszt nyerhető), valamint kukoricadara. Szükség esetén kókuszreszelék, kókuszliszt.
Melyik lenne legideálisabb egy ilyen édes almás süteménybe? A teljes kiőrlésű búzalisztről azt olvastam, hogy annak savanykás utóíze lehet, a rozsliszt inkább kenyérbe jó, a lenmagliszt pedig sok vizet szív fel (állítólag) ami miatt kiszáradhat a süti. Zabpehely amúgy is van a receptben, viszont az lehet, nem tartaná úgy össze a tésztát, mint a többi liszt. Ízben nem tudom, hogy melyik passzolna.
Kezdő konyhatündér keresi a választ, nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni!
U.i.: Ha valaki rajtam kívül is megcsinálja, akkor jó étvágyat a sütihez!
Zabpelyhet daráld le vagy a tk búzát használd.
Egyébként a graham liszt is tk búzaliszt, tehát a graham nem egy speckó gabonafajta, a kitalálójáról kapta a nevét. Azt hiszem annyi a különbség a tk meg a graham liszt között, hogy az egyik finomabbra van őrölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!