Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit használjak fehér liszt...

Mit használjak fehér liszt helyett?

Figyelt kérdés
Vetem teljes kiörlésű búzalisztet, de bármit csinálok belőle, írtó tömény lesz. (galuska, palacsinta, csipetke...) Hallottam, hogy vannak akik felesbe használják a kettőt, de úgy annak mi értelme? (mármint ha egészségtelen a fehér liszt, akkor felesbe se használnám)
2012. júl. 20. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
A fehérliszt nem egészségtelen, minden a mennyiségen múlik, azaz mennyit eszel belőle. Pont azért van értelem keverni, mert nem lesz irtó tömény, és meg tudod enni.
2012. júl. 20. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Egyszerű: abba a kis fehér lisztbe nem halsz bele, vagy inkább ne is egyél semmit.
2012. júl. 20. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Én egyáltalán nem eszek már lisztet, néha zabpehelyből csinálok sütit, de mióta szinte alig eszek szénhidrátot nem is kívánok semmit.
2012. júl. 20. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Teljes kiörlésű (dr. Graham) lisztet vettem. Valóban valamivel sűrűbb lesz a nokedli, stb. vele. Szerintem hosszabb a főzési ideje is, mint a fehér lisztből készített kajáé.

Az is biztos, hogy max. fele-annyit tudok megenni belőle, mint a fehér-lisztből készültek esetén. (Viszont itt jön vissza az árkülönbözet!) :))))

2012. júl. 20. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

A fehérliszt csak azoknak egészségtelen kifejezetten, akik glutén-érzékenyek.

Más emberre csak olyan hatása van, hogy esetleg jobban hízik, mint ha másfajta lisztet használ a konyhájában.

2012. júl. 21. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésű lisztekhez minden alkalommal kell sütőpor, meg a kelt tésztákhoz 1,5x-ös adag élesztő, és kicsit több folyadék(víz).


A sütőpor felfújja picit.


Évek óta teljes kiőrlésű lisztekkel sütök(t.k. búzal., t.k. tönkölybúzaliszt, zabpehelyliszt, t.k.rozsliszt) azért írom.(sokat próbáltam mindenhogy és ez vált be)

2012. júl. 22. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
próbáld ki például a sárgaborsólisztet :)
2013. okt. 1. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!