Mit használjak fehér liszt helyett?
Teljes kiörlésű (dr. Graham) lisztet vettem. Valóban valamivel sűrűbb lesz a nokedli, stb. vele. Szerintem hosszabb a főzési ideje is, mint a fehér lisztből készített kajáé.
Az is biztos, hogy max. fele-annyit tudok megenni belőle, mint a fehér-lisztből készültek esetén. (Viszont itt jön vissza az árkülönbözet!) :))))
A fehérliszt csak azoknak egészségtelen kifejezetten, akik glutén-érzékenyek.
Más emberre csak olyan hatása van, hogy esetleg jobban hízik, mint ha másfajta lisztet használ a konyhájában.
A teljes kiőrlésű lisztekhez minden alkalommal kell sütőpor, meg a kelt tésztákhoz 1,5x-ös adag élesztő, és kicsit több folyadék(víz).
A sütőpor felfújja picit.
Évek óta teljes kiőrlésű lisztekkel sütök(t.k. búzal., t.k. tönkölybúzaliszt, zabpehelyliszt, t.k.rozsliszt) azért írom.(sokat próbáltam mindenhogy és ez vált be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!