Milyen lisztet használjak sütéshez?
Figyelt kérdés
Természetesen a fehér búzaliszten kívül.2014. aug. 20. 15:34
1/3 anonim válasza:
Kelt tésztákhoz, linzerekhez búzalisztet, piskótához réteslisztet. Kenyérhez, ha szeretitek rozslisztet.
2/3 anonim válasza:
Bármilyen lisztet használhatsz. Én mostanában grahamet használok, mert a többi teljeskiőrlésű mind jóval drágább. Szoktam keverni fehér tönkölyliszttel, vagy ha épp csórók vagyunk, akkor fehér búzaliszttel.
ha pékárunak készítem, akkor kv. 75%durum,25%fehérlisztet, ha süteménybe akkor 50%durum 25%fehér 25%zabpehelylisztet használok. De ez se köbe vésett szabály, mert a piskótát csak durumból sütöm. Néhaha van itthon akkor barna rizsliszt szoktam keverni hozzá, de azt csak egy keveset.
3/3 anonim válasza:
Ja nem durum, hanem graham, a durumlisztet mégnem volt alkalmam kipróbálni, jert felénk sehol se árulnak, pedig állítólagnagyon jó az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!