Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hercegnőburgonyát mindenképp...

A hercegnőburgonyát mindenképp tojással kell készíteni?

Figyelt kérdés
Holnap próbálnám ki, s tojással s anélkül is láttam receptet. Ti hogyan csináljátok?
2014. okt. 8. 21:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Tojás nélkül nagy eséllyel szétfolyik.
2014. okt. 8. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
Én csináltam már tojás nélkül, de pici liszttel is (mikor nem volt otthon tojásom).
2014. okt. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak tojással készítettem eddig.
2014. okt. 9. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

A mai értelemben vett hercegnő burgonyába szerintem elfér a tojás.

Ha ugyanúgy akarod sütni, mint a mirelitet, bő zsiradékban, akkor mindenképpen hasznos a tojás, anélkül könnyen szétmegy.


Ha viszont a szó szoros értelmében vett "hercegnő burgonyára" lefordított eredeti pom'dusse-t szeretnél készíteni, akár megkockáztatható a tojás nélküli változat is.

Igaz, ha már az eredetiségnél tartunk, a pom'dusse-ban van tojás, viszont maga a köret a tálalásra felhasználandó tálon sül meg, "csőben" azaz zárt hőben, zsiradék nélkül.

Így kevesebb olyan fizikai hatás éri a köretet, amitől szétmenne a szerkezete, és maga a burgonyakeményítő , és némi liszt is tud olyan stabil állagot teremteni, ami kibír egy ilyen kíméletes hőbehatást, és szépen megpirul, (és közben átsül) deformálódás nélkül.

2014. okt. 9. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!