A hercegnőburgonyát mindenképp tojással kell készíteni?
Attól függ.
A mai értelemben vett hercegnő burgonyába szerintem elfér a tojás.
Ha ugyanúgy akarod sütni, mint a mirelitet, bő zsiradékban, akkor mindenképpen hasznos a tojás, anélkül könnyen szétmegy.
Ha viszont a szó szoros értelmében vett "hercegnő burgonyára" lefordított eredeti pom'dusse-t szeretnél készíteni, akár megkockáztatható a tojás nélküli változat is.
Igaz, ha már az eredetiségnél tartunk, a pom'dusse-ban van tojás, viszont maga a köret a tálalásra felhasználandó tálon sül meg, "csőben" azaz zárt hőben, zsiradék nélkül.
Így kevesebb olyan fizikai hatás éri a köretet, amitől szétmenne a szerkezete, és maga a burgonyakeményítő , és némi liszt is tud olyan stabil állagot teremteni, ami kibír egy ilyen kíméletes hőbehatást, és szépen megpirul, (és közben átsül) deformálódás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!