A zúza mindenképp rágós marad egy kicsit?
Zúzapörköltömben a zúza kissé rágós maradt, kérdésem, hogy ez normális-e, mert ilyen a zúza, vagy pedig túl kevés ideig főztem, és legközelebb tovább kell? Kb. fél órát főtt miután vízzel felöntöttem.
#kezdő a jeligém, kérlek ezt vegyétek figyelembe a válaszadás során. :)
A zúzának nem elég félóra főzés, kell neki legalább két óra.
Főzd tovább.
Köszönöm a válaszokat, bár ezek elég ellentmondó információk!
Kicsit fájt tőle a hasam, úgyhogy valószínűleg nem főtt meg rendesen. :D
Szerintem:
Bár annyira soha ne fő meg, mint pl. a szín hús, de azért megfőzhető puhára. A fél óra biztos, hogy kevés volt, még csirkének is, nem beszélve a liba, vagy pulyka zúzáról.
Én 3 felé szoktam a csirkét vágni, a "csuklóknál". Ha van időm vele szórakozni, bele szoktam csempészni mennyiségtől függően 1-2 kuktában agyonfőtt, kicsontozott sertéskörmöt, ill. ennek a főzővizével öntöm fel. Kiváló vastag szaftot produkál.(a köröm persze "eltűnik" benne.)
Szerintem is puhára lehet főzni, persze idő kérdése. de a jellegzetes állaga még puha állapotban is megmarad, vagyis kissé izmos, gumis.De hát a zuza már csak ilyen. lehet, hogy pont ezért szeretjük :)
Ha nem főtt meg eléggé, bizony okozhatott hasfájást, mert a gyomornak kellett megküzdenie vele.
A pulyka-zúzának kell minimum 2,5 - 3,0 óra főzés lábasban, födő alatt, szépen pöcörögve.
Liba-kacsa zúzának a 2,0 - 2,5 óra.
Ennyi idő alatt lehet szinte tökéletesen puhára, finom szaftosra főzni a zúzát, a fél óra annyi neki, mint halottnak a csók!
Nagyon köszönöm mindenkinek!
Csirke zúza volt amúgy, finomnak finom, csakhát ugye én éhes voltam. :D Szóval legközelebb ilyen akkor lesz, ha nagyon sok időm lesz főzni, sajnos a recept ahol néztem, elfelejtette megemlíteni, hogy ilyen sokat kell ennek főni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!