Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Küldenétek jó pizzatészta...

Küldenétek jó pizzatészta recepteket?

Figyelt kérdés
2014. aug. 21. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]


Én ezt a serpenyőben készíthetőt szoktam.

Az adagból egy kb. 30 cm átmérőjű pizza sül ki, tehát ne közönséges méretű serpenyőbe tedd bele, hanem egy nagyobb teflon-ba!!

2014. aug. 21. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:

Hozzávalók:


40 dkg liszt

5 dkg élesztő

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál cukor

2 evőkanál olaj

annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta


Elkészítés:


A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.


Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).


Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

2014. aug. 21. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

sima kelttészta.

amúgy kettesnek: nem kell az élesztőt felfuttatni?

2014. aug. 21. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Ugyanezt a 40 deka lisztest csinálom én is évek óta. szuper jó recept csak ajánlani tudom jómagam is jó szívvel.

Bízhatsz benne.

Nekem egy nagyobb tepsi lesz belőle, vagy két kb 30-as kerek.

2014. aug. 21. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vgyok, nekem egyértelmű, hogy fel kell futtatni, legalábbis én fel szoktam.
2014. aug. 21. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
Pedig nem kell az élesztőt felfuttatni! Persze fellehet, de egyáltalán nem kell... Én azt mondom, hogy inkább ne. :) 2-es voltam.
2014. aug. 21. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Na szegény kérdező, most aztán tanakodhat, mit tegyen :)

Ezek szerint a pizzakészítés is, ahány ház, annyi szokás.

2014. aug. 21. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

60dkg liszt

3dl tej

1 élesztő

1 tk só

1tk cukor

0,5dl olaj

egy kis langyos víz

A tejet megmelegítem, az élesztőt felfuttatom benne cukorral,a lisztbe öntöm a sót, az olajat, majd a felfuttatott élesztős tejet. Annyi langyos víz kell még hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Ezektuán fél órára letakarom és hagyom kelni. A mi négy tagú családunk simán jól lakik vele. :)

2014. aug. 21. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én be szoktam írni a keresőbe, hogy eredeti olasz pizza, és valamelyiket megcsinálom.
2014. aug. 22. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!