Küldenétek jó pizzatészta recepteket?
Én ezt a serpenyőben készíthetőt szoktam.
Az adagból egy kb. 30 cm átmérőjű pizza sül ki, tehát ne közönséges méretű serpenyőbe tedd bele, hanem egy nagyobb teflon-ba!!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.
Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
sima kelttészta.
amúgy kettesnek: nem kell az élesztőt felfuttatni?
Ugyanezt a 40 deka lisztest csinálom én is évek óta. szuper jó recept csak ajánlani tudom jómagam is jó szívvel.
Bízhatsz benne.
Nekem egy nagyobb tepsi lesz belőle, vagy két kb 30-as kerek.
Na szegény kérdező, most aztán tanakodhat, mit tegyen :)
Ezek szerint a pizzakészítés is, ahány ház, annyi szokás.
Én így szoktam:
60dkg liszt
3dl tej
1 élesztő
1 tk só
1tk cukor
0,5dl olaj
egy kis langyos víz
A tejet megmelegítem, az élesztőt felfuttatom benne cukorral,a lisztbe öntöm a sót, az olajat, majd a felfuttatott élesztős tejet. Annyi langyos víz kell még hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Ezektuán fél órára letakarom és hagyom kelni. A mi négy tagú családunk simán jól lakik vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!