Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tésztát főzni?

Hogy kell tésztát főzni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 14. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
21%

Mindegy, válaszolok Neked! :)

Felorralsz vizet, csipet sóval! Jó sokat! Hogy ellepeje! Beleöntöd a tésztát, aminek a zacskóján rajta van, hogy hány percig kell főzni. Ha elérkezett az az idő, kóstolgatod és ha jó, leöntöd.

Jó étvágyat!

2010. jan. 14. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
kb 10 perc alatt megfő
2010. jan. 14. 12:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én igy szoktam: felforralom a vizet,sóval,meg pár csepp olajjal(igy nem ragad össze a tészta).

A forrásban lévő vizbe beleteszem a tésztát,amikor a viz újra forrni kezd,elzárom a gázt az edény alatt,és lefedve megfőzöm. Néhányat keverek rajta közben,de utána a fedőt mindig visszateszem.

Én kóstolással ellenőrzöm,hogy megfőtt-e már? Ha elkészült leszűröm.Leöbliteni szerintem nem kell.Én nem szoktam.

Energia takarékos módszer és soha nem ragad le az igy főzött tészta.

2010. jan. 14. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Olvasd el felhasználási útmutatót. Ott pontosan leírják.
2010. jan. 15. 08:43
 5/6 anonim ***** válasza:

szia! az a tökéletes, amit a 21:32-es válaszoló írt.csak és mindig leöblítem meleg vízzel, hogy ne hűljön le,és meleg zsírra teszem, jól átforgatom.Ha nem azonnal tálalom,később lobogó forró vizes edényre teszem , úgy melegítem vissza.

üdv.-eri-

2010. jan. 15. 10:13
 6/6 anonim válasza:
60%

a HIDEG vízcsapot csak azért kell engedni (amikor leöntöd a tésztáról az olajos, sós vizet), hogy a mosogató csöve ne repedjen meg a forró víztől, a tésztát nem is tudom, minek kéne még egyszer összevizezni...

üdv

2010. jan. 21. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!