Hogy kell tésztát főzni?





Mindegy, válaszolok Neked! :)
Felorralsz vizet, csipet sóval! Jó sokat! Hogy ellepeje! Beleöntöd a tésztát, aminek a zacskóján rajta van, hogy hány percig kell főzni. Ha elérkezett az az idő, kóstolgatod és ha jó, leöntöd.
Jó étvágyat!





Én igy szoktam: felforralom a vizet,sóval,meg pár csepp olajjal(igy nem ragad össze a tészta).
A forrásban lévő vizbe beleteszem a tésztát,amikor a viz újra forrni kezd,elzárom a gázt az edény alatt,és lefedve megfőzöm. Néhányat keverek rajta közben,de utána a fedőt mindig visszateszem.
Én kóstolással ellenőrzöm,hogy megfőtt-e már? Ha elkészült leszűröm.Leöbliteni szerintem nem kell.Én nem szoktam.
Energia takarékos módszer és soha nem ragad le az igy főzött tészta.










szia! az a tökéletes, amit a 21:32-es válaszoló írt.csak és mindig leöblítem meleg vízzel, hogy ne hűljön le,és meleg zsírra teszem, jól átforgatom.Ha nem azonnal tálalom,később lobogó forró vizes edényre teszem , úgy melegítem vissza.
üdv.-eri-
a HIDEG vízcsapot csak azért kell engedni (amikor leöntöd a tésztáról az olajos, sós vizet), hogy a mosogató csöve ne repedjen meg a forró víztől, a tésztát nem is tudom, minek kéne még egyszer összevizezni...
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!