Az olajos konzerves halat lehet sütni serpenyőben? Nem lesz tőle bajom?
Ez nekem új. Manapság a finomított napraforgó olaj miatt ágálnak, mert az előállítása egyéb nem kívánatos vegyszerekkel jár. De hogy olíva olajban nem lehetne sütni ez szerintem hülyeség.
Az a jó eset lenne, ha a halad olíva olajban lenne, de legtöbb esetben nem abban vannak eltéve. Én egyéb olajban eltett tenger gyümölcseiből csináltam már feltétet tésztára, isteni volt. És még élek :-)
Az olivaolajnál nagy a keveredés:
Ez az egyik leginkább felforrósítható olaj, ezért sütésre az egyik legalkalmasabb, KIVÉVE a hidegen préselt extra szüz olajat, amit nyersen, salátákhoz illik használni.
Persze, sütheted bármilyen olajban, csak én azt nem értem, hogy az olajos halat miért kell megsütni.
Azonnal fogyasztható sütés nélkül is, akár önmagában citrommal meglocsolva, puha kenyérrel, de finom halkrém is készíthető belőle, vagy salátákba is minden további nélkül felhasználható sütés nélkül is.
Persze te tudod, miért akarod megsütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!