Konzerves dobozt be lehet tenni a mikróba?
persze, hogy be lehet.
Maximum tönkremegy a mikró, meg láthatsz egy szép tűzi játékot.
Már nem is csodálkozom, hogy ráírnak mindenre tök egéyrtelmű dolgokat...wc papírra is rá kell lassan, hogy mire való
Ez a mikróba-fémet-ne-tegyél-mert-meghal-mindenki már elég gáz... Simán belerakhatnád, meg minden, de azért nem ajánlom. Tedd ki egy tányérra és úgy a mikróba.
Már ezer éve úgy melegítem a vizet a mikróban, hogy csésze, bele víz, kiskanál és úgy a mikróba. Egyszer elterjedt ez a hülyeség, aztán folytatták. Biztosan vannak kivételek, de ez már sok. Rengeteg mikróhoz adnak FÉM grillrácsot... és még az sem robbant fel :)) Úgyhogy amihez nem értessz, nem kell beleszólni.
Különbséget kell tenni a mikróba berakott fémtárgyakban, azok méretére tekintettel. A kiskanállal semmi sem történik, ha a csészében marad, mert nagysága/vastagsága miatt visszaveri a hullámokat, szemben a vékony rétegekkel (festett minta a tányéron, fólia), amik felmelegszenek és elégnek.
Konzervdobozt viszont nem érdemes beletenni, mert visszaveri a hullámokat, nem engedi át, így az étel nem melegszik meg benne, illetve hosszútávon tönkreteszi a készüléket.
Nem lehet.
Én egyszer a vajat akartam megpuhítani, de lusta voltam kitenni kistányérra (nem akartam mosogatni utána), hát papírostól tettem be (a csomagolás belső rétege alufólia szerű). Olyan szikrákat hányt, hogy csuda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!