Túróstészta kérdés. Fél kiló tészta,4 főre, mennyi tejfölt és mennyi túrót vegyek hozzá?
Nagyon rég csináltam már, nem emlékszem, hogy mennyit kéne használnom. 400 g tejföl, 500 g túró van itthon. Vegyek még, vagy elég?
Ti mennyit használnátok? 4 főből 2 gyerkőc, 1 volnék én (normál étvágyú nő), 1 meg a párom (ha patkányt sütnék, abból is kérne repetát, szóval van étvágya :D).
Köszi a válaszokat, én is kirakni gondoltam, aztán mindenki, amennyit kíván, csak nem akarom, hogy aztán két merítés után elfogyjon a "lényeg" :)
Tészta az van még, tudok többet is főzni, csak igyekszem kikerülni a boltba menést. mert szakad az eső :)
A tészta sok. Ennyi főre 250-300 gramm tészta bőven elég. Repetával is maximum 350.
Tejföl, túró szerintem sok is, de ha jó szottyosan szeretitek, akkor jó lesz :)
No, minden elég lett, sőt :)
Fél kg tésztát megcsináltam, pici maradt belőle, de magyar háziasszonyhoz híven bűntudatom lenne, ha nincs maradék :)
Gyerkőcök inkább tésztás túrót esznek ilyenkor tejföllel, szóval teljesen jól kijött a dolog, köszönöm a tippeket, válaszokat.
Szerintem izlés kérdése,hogy ki hogy csinálja és milyen evők.Mi hárman vagyunk(2 felnőtt 1 6 éves gyerek).Normális mennyiséget eszünk,nem esszük degeszre magunkat.Én ha túrós csuszát csinálok,akkor azt 25 dkg tésztából,50 dkg túróból,kb. 1 nagy(330g) dobozos tejfölből csinálom,pesze zsalonát pirítok hozzá.Én összekeverem és sütőben rápirítok.
Ahány ház annyi féle elkészítési mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!