10 főre a pörkölhöz kb hány kiló színhús és hány kiló pörkölt tészta szükséges?
2.5 kg hús, max 3
1-1.5 kg tészta
Köszönöm a gyors választ!
3kg tészta tuti elég??
1.5 kg tészta is elég, 2-ből meg már bőven jut mindenkinek
3 kg-t ha 10 személyre elosztasz, az 30 deka fejenként
ki eszik meg annyi tésztát?!
jaj,húst akartam írni :-D
biztos hogy elég 3 kg hús? :-D
Köszönöm a válaszokat! már fel is írtam a listára a 3 kg-t. :-)
Tuti.
Ha fél kilót rászámolsz a nagyétkűre, (ami biztos elég) meg 15 dkg-okat a gyerekeknek (ami szintén több, mint kell) akkor is marad a többi 6 normál adagra 33 dkg fejenként.
Az nagyon bőséges!
Főleg jó sok hagymával, jó szaftosan... biztos, hogy marad egy kicsi repetának is, vagy másnapra.
30 deka hússal számolj nyugodtan fejenként, tehát nem lesz sok a három kiló. tapasztalat. Ma én is 10 főre főztem finom puha lapockából (mócsingoktól, inaktól, nem guszta részektől letisztítva) pörköltet,tettem bele 3 húsos paprikát, 3 lehéjazott paradicsomot is, így egy kis lecsós feelingje volt, de éppencsak. én másfél kiló tarhonyát pirítottam le mellé,jó sok lett, de a szaftos-lecsós pörkölttel minden pénzt megért:)
A maradék natúr tarhonyát most eszik az aprónépek kakaós-fahéjas cukorral :D
Egyszóval nem baj, ha egy kicsit több a köret, valaminek lehet hasznosítani, ha mást nem lefagyasztod, és egy másik ételhez jól jön majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!