Össze tudná valaki pár szóval foglalni mi a különbség általánosságban a gulyás és a pörkölt között?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 22:44
1/2 anonim válasza:
a gulyás az leves, hosszúlével, krumplival és hússal készül.
a pörkölt pedig sűrű, szaftos, másodiknak való pl nokedlit,krumplit,rizst készítenek mellé
2/2 doboszoli válasza:
Mindkettő azonos módon, a csontot is tartalmazó hús hagymán való pirításával kezdődik, de a pörkölt végig sűrű, rövid szaftban fő, majd körettel fogyasztjuk.
A gulyást bezöldségeljük, és úgy igazítjuk a levét, hogy a főzés végére se nem leves, se nem pörkölt,hanem a kettő közötti tartalmas egytál étel legyen. Úgy szoktam mondani, hogy még éppen meg lehessen enni kanállal, ne kiáltson villáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!