Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sátorozás. Mit együnk?

Sátorozás. Mit együnk?

Figyelt kérdés

Pár nap múlva megyünk haverom telkére sátorozni páran (kb 10 ember)3 napra.

Felvetődött a kérdés hogy milyen kaját készítsünk, tudnátok olyan ételeket mondani amit bográcsban meglehet főzni vagy tűz fölött nyárson meg sütni ja és ha nem nagy kérés egyszerű ételeket amiket könnyű elkészíteni és amik olcsón megvannak mert nem nagy a költség vetésünk :D .



2014. aug. 10. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Nos akartam először mondani a bográcsgulyást, de azt nem olyan egyszerű megcsinálni. Bár ha van gyakorlottabb ember, akkor meg lehet, igaz kb két óra mire elkészül :D


Ha egyszerűt akartok ,akkor vegyetek virslit, kolbászt, szalonnát és kenyeret, azt süssétek meg a húst és kész, a zsírt meg a kenyéére cspegtessétek, és kész a kaja.

bár lehet három nap utná ez má relég egyhangú lesz.. :)

2014. aug. 10. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Süthettek rántottát, aztán ott van a klasszikus szalonna, virsli.Alufóliába csomagolva süthettek parázson paradicsomot, vagy bármilyen más lédús zöldséget/gyümölcsöt.
2014. aug. 10. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

lecsó. azért egy közepesen jó bográcsgulyást összedobni sem olyan nagy tudomány, lehet próbálni azt is.

mindenféle pörkölt is mehet, vagy tokány, ezek esetében a köret lehet kenyér és savanyúság, hogy ne kelljen azzal is vacakolni.

nyárson meg kolbász, szalonna stb, a parázson lehet krumplit sütni (egész krumplit bevágod, befűszerezed, alufóliába tekered alaposan, és bedobod a parázsba)...

2014. aug. 10. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Paprikáskrumpli, pörkölt.


És most tényleg a lecsó a legolcsóbb, 100 Ft a paprika, paradicsom kilója.


Fözhettek levest: csak bele kell dobálni a zöldséget, gombát, húst.:)

2014. aug. 11. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

a lecsó nagyon finom bográcsban.

kolbásszal, vagy szalonnával.

2014. aug. 11. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás krumpli, lecsó, halászlé, tócsni, slambuc
2014. aug. 11. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha több napra mentek a bográcsolást nem ajánlom, kivéve, ha annyit bográcsoltok, amit meg is esztek hirtelen, mert ebben a nagy melegben nem áll el hűtő nélkül. Bár, ha 10-en mentek elfogy :)

Paprikás krumpli, (simán, kolbásszal, virslivel, lecsókolbásszal) öhön, slambuc, ha visztek tárcsalapot azon tudtok lapcsánkát csinálni (tócsnyi, cicege, ha így érhethetőbb), mert a burgonya is eláll. Süssetek szalonnát, sonkát, alufóliába tekerjetek kolbászt, lecsókolbászt, virslit tűz mellett a parázsnál megsül, ugyanígy krumplit is csomagolhattok alufóliába és a parázsba dobni, megsül. Esetleg első nap csinálhattok húsos kaját, pörköltet, babgulyást, hasonlókat.

2014. aug. 11. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!