Mit együnk holnap és holnap után ebédre?
Hozzávalók:
◦40 dkg darált hús
◦1 dl tejszín
◦20 dkg fetasajt
◦2 darab paradicsom
◦1-2 gerezd fokhagyma
◦25 dkg fusilli (orsó) tészta
◦ízlés szerint citromlé
◦1-2 ek. olivaolaj
◦só
◦1 tasak KNORR Görög rakott burgonya Rafinéria
A tésztát forrásban levő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A darált húst kevés olívaolajon a zúzott fokhagymával megpirítjuk, 5 dl hideg vízzel felöntjük, belekeverjük a tasak tartalmát, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. A feta sajtot szétmorzsoljuk, a felét a szószhoz adjuk, és ízlés szerint 1-2 ek. citromlével ízesítjük. A paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk. A tésztát elkeverjük a darált húsos szósszal, a tetejére szórjuk a paradicsomkockákat. A maradék feta sajtot elkeverjük a tejszínnel, és eloszlatjuk a rakott tészta tetején. 175-200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük
Holnap: húsleves, rántott hús rizzsel
Holnapután: palócleves, mákos guba. Már amennyire illenek egymáshoz!
Nálunk szombaton csirkebecsinált leves lesz, utána tejfölös szelet nokedlival, csalamádéval, vasárnapra brokkolikrémlevest gondoltam ki görögös sült hússal, rozmaringos krumplival, joghurtos uborkasalátával.
Ha lesz lelki erőm, akkor holnap sütök még egy csokis-meggyes piskótát is hétvégi nasinak.
nálunk bakonyi borda lesz nokedlivel és tavaszi zöldségleves
vasárnap disznópörkölt tarhonyával, savanyúság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!