A muffint hogy kell sütni?
Nálam jó volt az alul-felül hőlégkeverés. Nem ég oda! :)
Ha még nem sütöttél muffint, akkor arra figyelj, hogy a tésztát nem kell olyan simára elkeverni, mint a tepsis kevert tésztáknál. Általában a muffin-tésztát úgy készítik, hogy külön összekeverik a száraz és a nedves hozzávalókat, aztán a végén összeborítják. Kicsit érdemes elkeverni, de nem túlságosan, különben a tészta szétfolyik a formából, amikor sütés közben följön. Ha nem kevered agyon, szép muffin formája lesz! :)
Azt nem lehet szokás szerint, meg van adva, hogy az légkeverés nélkül megy. Igen, kiszárad.
A légkeverés az nem egy csodafunkció, az még sok mindent elronthat.
En is legkevereses sutoben sutom, de az allaga a recepttol fugg, a hozzavalok aranyan mulik.
Sutottem tokeletes allagut, de olyat is, ami masnapra ehetetlen volt.
Alsó-felső légkeveréssel sül épp a muffin, ezt a receptet használom évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!