Lecsó télire tartósítószer nélkül, szerintetek így nem romlik majd meg?
Olvastam egy receptet nosaltyn, és nem írt hozzá tartósítót, csak hogy minden üveg tetejére töltsünk 1 dl olajat.
Nem romlik így meg?
Az olaj nem ül meg a tetején, hanem belefolyik.
Tartósítószer nélkül úgy tudod eltenni, hogy amikor már megfőtt, nem zárod el alatta a gázt, és úgy töltöd bele az üvegbe. Ha az üveg megtelt, rácsavarod a kupakot és FEJJEL LEFELÉ állítod az üveget olyan 10 percre. Így a forró lecsótól az üveg összes része "fertőtlenítődik", az üvegben lévő minimális levegő meg olyan forró, hogy semmilyen baci nem marad meg benne, így nem romlik meg. Dunsztolni nem kell, ha kihűlt teheted a polcra/szerkrénybe, ahol hely van.
Évek óta így teszem el a lecsót, még egyszer sem romlott meg.
Igen, az olaj először lecsoroghat, de mivel könnyebb, mint a többi alapanyag fel is jön a tetejére.Hiába a fizika már csak így működik...
A szárazdunsztolás a természetesen az olaj mellett is fontos, egészen az üvegek kihűléséig kell melegen tartani.Ez napokig is eltarthat.
Hiába van több,mint 400 l-es fagyasztónk, ha nem fér már el lassan benne semmi :( Rengeteg dolgot fagyasztunk le télére, és most már nem fér a lecsó, ezért gondoltam üvegbe elrakni.
Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld kéz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!