Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most tanulok sütni-főzi....

Most tanulok sütni-főzi. Hogyan lehet lazacot sütni minél finomabban?

Figyelt kérdés

Milyen fűszereket érdemes használni?


Előre is köszönöm a segítséget! 25/L



2014. aug. 5. 12:28
 1/9 A kérdező kommentje:
főzni*, bocsánat az elírásért.
2014. aug. 5. 12:29
 2/9 anonim ***** válasza:
28%
lazacot FŐZNI? azt sehogy. sütni/grillezni lehet, annyira kell megsütni, hogy a belseje még inkább nyers maradjon, nincs rosszabb a kiszárított, ízetlen lazacnál. Hagyományos fűszerezés a citrom+kapor, esetleg bors.
2014. aug. 5. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Főzni ne főzd :D Ha egybe akarod én vajat szoktam olvasztani amibe friss zöldfűszereket aprítok (bazsalikom,metélőhagyma,kevés oregánó,petrezselyem) Majd mikor serceg rárakom a lazacot és mindkét oldalát max 3-5 percig sütöm és közbe locsolom a fűszervajjal hogy ne égjen le. Ez a kedvencünk, de van hogy kirántom ha nincs friss fűszer, vagy aprítva tésztával tejszínesen is nagyon finom. Lényeg hogy ne süsd át teljesen akkor elveszíti az igazi varázsát.
2014. aug. 5. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

AZT írtam,hogy lazacot SÜTNI. :D A főzést arra írtam,hogy azt is most tanulom!!! de köszönöm a válaszokat,mentek a zöld kezek!!!


szívesen várok még további ötleteket:)

2014. aug. 5. 12:36
 5/9 anonim ***** válasza:
56%
Rántva, forró olajban addig sütve, amíg aranybarnára pirul a panír (pár perc). Sütőben, tedd fóliába, tegyél rá egy kevés petrezselymet, pár csepp citromot, csipet sót vagy vegetát, csomagold be a fóliát úgy, hogy összetekered oldalt a két végét és felül szintén, hagysz két kis nyílást a két felső csücskénél, hogy a felesleges pára távozzon, és gyönyörűen átpárolódik a saját levében és zsírjában, forró, előmelegített sütőben 15-20 perc és kész.
2014. aug. 5. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha füstölt szeleteket veszel, ami vákuumfóliában van, azt kicsire szelve kenyérkatonákon, vagy fokhagymás kétszersültre, pirított kenyérkockákra téve egy csepp majonézzel tálalhatod, de azt nyersen. Nagyon finom előétel.
2014. aug. 5. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
A lakótársam isteni finom levest tud főzni belőle, egy svéd szakácskönyvből van a recept. Én meg pont pár napja csináltam egy tésztaételt, ami tejszínes-citromos-kapros lazac volt. Itt, Svédországban az is népszerű.
2014. aug. 5. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Bakker, két értelmes hozzászólás lepontozva, bezzeg az, hogy RÁNTVA, az 100%-ra felpontozva? Emberek, a lazacot NEM rántjuk, mert nagyon szar lesz rántva. nyersen, füstölve vagy sütve esszük.

A főzéses javítást meg csak egy félreértés volt, lepontozni talán amiatt sem kéne.

2014. aug. 5. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is több féle módon szoktam megcsinálni, amikor van hozzá szerencsém.


Első megoldás, ez hétköznapibb:

Kb. 3-4 centi vastag csíkokra vágod a halat. Ezt lesózod egy kicsit, majd állni hagyod 10 percet.

Ezután egy serpenyőbe olajat teszel, ebbe mehet bors és fokhagymapor, majd ha már elég forró, beleteszed a csíkokat, de úgy, hogy bőven maradjon még hely köztük. A csíkokat oldalanként (4 felület) 2-3 percig sütöm, aztán óvatosan kiszedem. Fontos, hogy ne légy durva vele, mert ilyenkor már omlós a húsa, és könnyen széttörik.

Ehhez vagy sült krumplit, vagy fűszeres krumplit, rizst, rizi-bizit csinálok.


Második lehetőség, ez kicsit ünnepibb:

Csinálok egy citromos szószt. Ehhez margarin, citromlé, fűszerek (bors, só, kapor vagy petrezselyemzöld) kellenek.

A halfilét egyben megmosod.

A tepsibe belefekteted a fóliát, egy kevés szószt öntesz rá, majd ebbe fekteted bele a filét. Ezután ráöntöd a maradék szószt is, majd a fólia minden végét összecsavarod, hogy se a szósz, se a hal ne kandikáljon/folyjon ki belőle!

Előmelegített sütőben (kb. 180-200 fok), kb. 20 perc alatt megsütöd.

Emellé is vagy fűszeres krumpli vagy rizs tálalható.

2014. aug. 8. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!