Most tanulok sütni-főzi. Hogyan lehet lazacot sütni minél finomabban?
Milyen fűszereket érdemes használni?
Előre is köszönöm a segítséget! 25/L
AZT írtam,hogy lazacot SÜTNI. :D A főzést arra írtam,hogy azt is most tanulom!!! de köszönöm a válaszokat,mentek a zöld kezek!!!
szívesen várok még további ötleteket:)
Bakker, két értelmes hozzászólás lepontozva, bezzeg az, hogy RÁNTVA, az 100%-ra felpontozva? Emberek, a lazacot NEM rántjuk, mert nagyon szar lesz rántva. nyersen, füstölve vagy sütve esszük.
A főzéses javítást meg csak egy félreértés volt, lepontozni talán amiatt sem kéne.
Én is több féle módon szoktam megcsinálni, amikor van hozzá szerencsém.
Első megoldás, ez hétköznapibb:
Kb. 3-4 centi vastag csíkokra vágod a halat. Ezt lesózod egy kicsit, majd állni hagyod 10 percet.
Ezután egy serpenyőbe olajat teszel, ebbe mehet bors és fokhagymapor, majd ha már elég forró, beleteszed a csíkokat, de úgy, hogy bőven maradjon még hely köztük. A csíkokat oldalanként (4 felület) 2-3 percig sütöm, aztán óvatosan kiszedem. Fontos, hogy ne légy durva vele, mert ilyenkor már omlós a húsa, és könnyen széttörik.
Ehhez vagy sült krumplit, vagy fűszeres krumplit, rizst, rizi-bizit csinálok.
Második lehetőség, ez kicsit ünnepibb:
Csinálok egy citromos szószt. Ehhez margarin, citromlé, fűszerek (bors, só, kapor vagy petrezselyemzöld) kellenek.
A halfilét egyben megmosod.
A tepsibe belefekteted a fóliát, egy kevés szószt öntesz rá, majd ebbe fekteted bele a filét. Ezután ráöntöd a maradék szószt is, majd a fólia minden végét összecsavarod, hogy se a szósz, se a hal ne kandikáljon/folyjon ki belőle!
Előmelegített sütőben (kb. 180-200 fok), kb. 20 perc alatt megsütöd.
Emellé is vagy fűszeres krumpli vagy rizs tálalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!