Hogy az igazi számodra a paprikás krumpli?
Nálunk is a nokedlival turbózott változat a nyerő, de akkor is elh
fogy ha pirított tarhonyát teszek bele! Én teszek bele kolbászt és virslit is, és mellé kovi ubi vagy fokhagymás tejfölös uborkasaláta dukál.
Én így szoktam:
Szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát, 1 paradicsom és 1 paprikát. Majd beleteszem a krumpli, paprikázom, ízesítem, felöntöm vízzel. Ha van gomba, szoktam belerakni félbevágott gombát, szalonna bőrt, van, hogy teszek bele oldalas csontot, csirkecomb csontot. Van, hogy felkockázott húst is teszek bele, zeller zöldet. A végén teszek bele virslit is, néha kolbászt.
Kovászos uborkát, csalamádét, friss kenyeret, fokhagymás cipót kínálok mellé.
Felnőttek vörös bort, gyerekek alma levet isznak hozzá.
Nalunk csak krumpli es virsli van benne. Semmi szalonna, az ize sem, semmi kolbasz, tarhonya stb. Kozepesen suru, nem all meg benne a kanal, de nem is leveshig. Anyum nehany krumplit elore osszenyom villaval, es igy suriti, mert o nem rant be semmi etelt hagyomanyosan, liszttel.:)
Nalunk uborka, savanyusagok, csalamade van melle csak, mert anyum kenyeret sem vesz, csak valami ch-mentes rettenetet, de abbol nem eszik se apum, se en, de anya se. Igazabol nem is hianyzik a kemyer, hagyomanyosat sem ennek melle, finom igy.:)
Állítólag "az ország legkomolyabb gasztronómiai oldala", ahonnan a kérdéses recept van, amit igencsak kétségesenek tartok. Ha egy tradicionális alapételt sem tudnak rendesen elkészíteni - ugyanis a paprikáskrumpli NEM hajába fött krumpliszeletetkböl és valamifé e öntetböl áll, ezen kivül a paprikaolaj és a paprikapor közti különbségröl sincs láthatóan fogalmuk - akkor az nem komoly, hanem a lehetö legdilettánsabb társaság.
Azt nem vonom kétségbe, hogy a beírt recept lehet jóízü, de NEM paprikáskrumpli, még akkor sem, ha ott annak nevezik.
Ugyanis sok hagyományos ételnek megvan az elkészítési alapvonala, és a változatok ezen belül lehetségesek, és
csak akkor van értelme úgy nevezni, ha valaki köze is van az eredetihez.
Lásd a többiek által beírt változatok, ahol az alapreceptet (porköltszaftban fözött krumpli) bövítik egyéb hozzávalókkal.
Ahogy én szeretem:
Füstölt szalonna kiolvasztva, (vagy korábbi elmentett zsír, mert ugye ezt nem dobjuk ki)a megsült pörcöt kiszedem, mert elázik, és jól megeszem.
Visszafőzött hagymával,piros paprikával, borssal, kis köménnyel, csipet majoránnával, zöld paprikával, paradicsommal,(télen lecsó) az étel mennyiségének megfelelő masszív alapot főzök. Eközben meghámozom, kockára vágom a krumplit,és ebben az alapban puhára főzöm, némi frissen füstölt kolbász társaságában. Szeretem, ha sűrű, bőséges szaftja van, ezért a krumplit kissé túlfőzöm, megkoptatom.
Puha kenyér, uborka saláta tejföllel, és "be a szervezetbe"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!