Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy az igazi számodra a...

Hogy az igazi számodra a paprikás krumpli?

Figyelt kérdés
Nekem szigorúan üresen, vagyis minden húsfélesėg nélkül, Erős Pistával, jó szaftosan, villával a tányérban összetörve. Mellé kenyér és kovászos uborka, vagy erős ecetes alma paprika.
2014. aug. 2. 16:32
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Tenyleg, nokedli!!! El is felejtettem, hogy ugy is lehet. Mar megerte feltenni a kerdest
2014. aug. 2. 18:59
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a nokedlival turbózott változat a nyerő, de akkor is elh

fogy ha pirított tarhonyát teszek bele! Én teszek bele kolbászt és virslit is, és mellé kovi ubi vagy fokhagymás tejfölös uborkasaláta dukál.

2014. aug. 2. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam:

Szalonna zsírján megdinsztelem a hagymát, 1 paradicsom és 1 paprikát. Majd beleteszem a krumpli, paprikázom, ízesítem, felöntöm vízzel. Ha van gomba, szoktam belerakni félbevágott gombát, szalonna bőrt, van, hogy teszek bele oldalas csontot, csirkecomb csontot. Van, hogy felkockázott húst is teszek bele, zeller zöldet. A végén teszek bele virslit is, néha kolbászt.

Kovászos uborkát, csalamádét, friss kenyeret, fokhagymás cipót kínálok mellé.

Felnőttek vörös bort, gyerekek alma levet isznak hozzá.

2014. aug. 2. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi is nokedlisen esszük, nekem ez egyértelmű már kicsi korom óta, mert hiába vagyok dunántúli, anyukám alföldi, náluk úgy készítik. Mondjuk én alapból nagyon nokedlis vagyok, szóval bármikor jöhet.
2014. aug. 2. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Én azt szeretem, ha jó sűrű az enyhén túlfőtt krumplitól. Szigorúan nokedli nélkül! Hús nélkül is jó, de szeretem hússal, virslivel, füstölt kolbásszal is, ami épp van otthon. Ha van tejföl, magamnak a saját kis adagomba mindenképpen teszek egy jó nagy kanállal. (Én egyébként azt vallom - mert imádom a tejfölt -, hogy amit nem lehet egy kis tejföllel feljavítani, az vagy nagyon jó, vagy nagyon sz@r) Szalonnával nem ettem még, de nem is vágyom kipróbálni. Néha paradicsom kerül bele, finom ízt ad neki az is. Az almapaprikát én is imádom mellé, viszont kenyérrel csak ritkán eszem. Talán ha hús nélküli, néha májaskenyérrel - bár úgy hiszem ez nagyobb szentségtörés, mint a gomba :)
2014. aug. 2. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk csak krumpli es virsli van benne. Semmi szalonna, az ize sem, semmi kolbasz, tarhonya stb. Kozepesen suru, nem all meg benne a kanal, de nem is leveshig. Anyum nehany krumplit elore osszenyom villaval, es igy suriti, mert o nem rant be semmi etelt hagyomanyosan, liszttel.:)

Nalunk uborka, savanyusagok, csalamade van melle csak, mert anyum kenyeret sem vesz, csak valami ch-mentes rettenetet, de abbol nem eszik se apum, se en, de anya se. Igazabol nem is hianyzik a kemyer, hagyomanyosat sem ennek melle, finom igy.:)

2014. aug. 2. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 anonim ***** válasza:
2%
Tényleg vannak, akik lepontozták a receptet a bűvös szakács oldaláról? Hát emberek, van itt önbizalom bőven. :D
2014. aug. 3. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/31 A kérdező kommentje:
A 6. -ra gondolsz,,utolso? Nyilván azert pontoztak le, mert annak valoban semmi koze a paprikaskrumplihoz. Maga a recept erdekes, eselyes, hogy el is készítem, de nem paprikaskrumpli. :)
2014. aug. 3. 06:31
 29/31 anonim ***** válasza:
96%

Állítólag "az ország legkomolyabb gasztronómiai oldala", ahonnan a kérdéses recept van, amit igencsak kétségesenek tartok. Ha egy tradicionális alapételt sem tudnak rendesen elkészíteni - ugyanis a paprikáskrumpli NEM hajába fött krumpliszeletetkböl és valamifé e öntetböl áll, ezen kivül a paprikaolaj és a paprikapor közti különbségröl sincs láthatóan fogalmuk - akkor az nem komoly, hanem a lehetö legdilettánsabb társaság.


Azt nem vonom kétségbe, hogy a beírt recept lehet jóízü, de NEM paprikáskrumpli, még akkor sem, ha ott annak nevezik.


Ugyanis sok hagyományos ételnek megvan az elkészítési alapvonala, és a változatok ezen belül lehetségesek, és

csak akkor van értelme úgy nevezni, ha valaki köze is van az eredetihez.

Lásd a többiek által beírt változatok, ahol az alapreceptet (porköltszaftban fözött krumpli) bövítik egyéb hozzávalókkal.

2014. aug. 3. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 zolidobos ***** válasza:
100%

Ahogy én szeretem:

Füstölt szalonna kiolvasztva, (vagy korábbi elmentett zsír, mert ugye ezt nem dobjuk ki)a megsült pörcöt kiszedem, mert elázik, és jól megeszem.

Visszafőzött hagymával,piros paprikával, borssal, kis köménnyel, csipet majoránnával, zöld paprikával, paradicsommal,(télen lecsó) az étel mennyiségének megfelelő masszív alapot főzök. Eközben meghámozom, kockára vágom a krumplit,és ebben az alapban puhára főzöm, némi frissen füstölt kolbász társaságában. Szeretem, ha sűrű, bőséges szaftja van, ezért a krumplit kissé túlfőzöm, megkoptatom.

Puha kenyér, uborka saláta tejföllel, és "be a szervezetbe"!

2014. aug. 4. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!